Na repertoaru “Sinepleksa Palas” pet noviteta: Travolta i Frimen prvi put zajedno u filmu

Danko Kuzmanović
Na repertoaru “Sinepleksa Palas” pet noviteta: Travolta i Frimen prvi put zajedno u filmu

Banjaluka - Sezona je godišnjih odmora, ali i zanimljivih festivala i izlazaka, što nije razlog da ne posjetite “Sinepleks Palas”, koji od večeras na repertoaru ima pet novih filmova.

Prvi na redu je film dva glumačka giganta Džona Travolte i Morgana Frimena “Otrovna ruža”.

- Karson Filips, koga u filmu glumi Džon Travolta, dobija novi slučaj, koji ga odvodi u rodni grad Galveston u Teksasu, u potrazi za nestalom ženom. Tokom istrage moraće da se suoči ne samo sa samim vrhom organizovanog kriminala i bivšom ljubavnicom, veći i sa svojom mračnom prošlošću - stoji u opisu ovog dugo iščekivanog trilera, koji je specifičan po tome što će Travolta i Frimen prvi put da glume zajedno u nekom ostvarenju.

Drugi film koji je od večeras na redovnom repertoaru banjalučkog “Sinepleksa Palas” je najnovija akcija “Domino” Brajana de Palme, sa Nikolajem Koster-Voldom i Gajem Pirsom u glavnim ulogama.

- Tražeći pravdu za svog partnera kojeg je ubila Islamska država, policajac iz Kopenhagena se nađe usred igre mačke i miša s dvoličnim agentom CIA, koji koristi ubicu kao piona kako bi uhvatio druge članove IS-a - piše u opisu filma na zvaničnom sajtu ovog bioskopa.

Još jedan film koji će banjalučka publika imati priliku da pogleda je avantura “Plijen”, koja će vas sigurno držati napetim dok god traje.

- Kada veliki uragan pogodi Floridu, Hali (Kaja Skoldelario) ignorisaće naređenja za evakuaciju kako bi pronašla svog oca koji je nestao (Bari Peper). Ona ga nalazi teško ranjenog u njihovoj porodičnoj kući i njih dvoje ostaju zarobljeni, jer se voda od poplava sve brže širi. Kako ostaje sve manje vremena da  pobjegnu od snažne oluje, Hali i njen otac će otkriti da je voda koja nadolazi njihov najmanji problem - navedeno je u opisu ovog filma koji je režirao Aleksandar Aža, a koji je prije ovog režirao i rimejk kultnog filma “Brda imaju oči”, kao i “Piranu”.

Glavne uloge u filmu tumače Ros Anderson, Kaja Skoldelario i Bari Peper.

Nakon napetih i dinamičnih filmova, još jedan novitet je komedija za opuštanje “Stuber” Majkla Dausa, u kojoj glume bivši poznati kečer Dejvid Bautista, kao i Kumail Nanjijani.

- Kada dobroćudni vozač “Ubera” po imenu Stu (Kumail Nanjijani), pokupi putnika (Dejvida Bautistu) za kojeg se ispostavi da je policajac u potjeri za brutalnim ubicom, moraće se potruditi da sačuva zdrav razum, svoj život i pet zvjezdica za vožnju - stoji u objašnjenju radnje ovog filma.

Poslije četiri igrana filma na repertoaru je i jedan animirani. Radi se o filmu “Tabaluga”.

- Mladi zmaj Tabaluga živi sa ocem koji ga je usvojio, gavranom Kolkom na živopisnom Grenlandu. Kako nikada nije naučio da bljuje vatru, hitno mu je potrebna pomoć pravog, odraslog zmaja. Ali, Tabaluga je posljednji primjerak svoje vrste. Jedini drugar koga ima je brbljiva bubamara Bali. Jednog dana Tabalugu i Balija namamiće na Island, na kome vlada zli gospodar Arktos. Kada tu upozna prelijepu ledenu princezu Lili, desiće se ljubav na prvi pogled. Lili će odvesti Tabalugu da upozna Arktosa, ne sluteći da Arktos želi da uništi sve zmajeve, kako bi zaledio Grenland. Lili će pomoći Tabalugi i Baliju da pobjegnu sa Islanda. Zahvaljujući snazi njihove ljubavi, Tabaluga će naučiti da bljuje vatru - rečeno je u deskripciji filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana