На Фесту класици који су обиљежили историју фестивала

Срна
На Фесту класици који су обиљежили историју фестивала

БЕОГРАД - На предстојећем, 49. издању Међународног филмског фестивала - Фест који ће бити одржан од 2. до 11. априла, једна од програмских цијелина биће посвећена култним филмовима који су обиљежили претходне едиције фестивала, најавили су организатори.

У оквиру селекције “ФЕСТ-ових 50”, у великој дворани Сава Центра биће приказано девет остварења: “Одисеја у свемиру” Стенлија Кјубрика, “Лимени Добош” Фолкера Шлендорфа, “Смрт у Венецији” Лукина Висконтија, “Змијско Јаје” Ингмара Бергмана, “Поноћни каубој” Џона Шлезингера, “Андреј Рубљов” Андреја Тарковског, “Тристана” Луиса Буњуела, “Борсалино” Жака Дереја и “Бети Блу” Жан Жака Бенеа.

Међународни филмски фестивал - ФЕСТ се ове године одржава под слоганом “Повратак у будућност”, са намјером да као највећа и надалеко позната филмска манифестација у земљи и региону, допринесе поновном оживљавању биоскопских платна и повратку филмске публике у биоскопе.

Организатор је Центар београдских фестивала (ЦЕБЕФ), под покровитељством Града Београда и уз подршку Министарства културе и информисања.

ФЕСТ ће ове године бити одржан уз поштовање свих мјера Владе Републике Србије и Кризног Штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19.

Организационом тиму фестивала је приоритет здравље и безбједност како публике, тако и гостију и фестивалског тима.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана