Na Festu klasici koji su obilježili istoriju festivala

Srna
Na Festu klasici koji su obilježili istoriju festivala

BEOGRAD - Na predstojećem, 49. izdanju Međunarodnog filmskog festivala - Fest koji će biti održan od 2. do 11. aprila, jedna od programskih cijelina biće posvećena kultnim filmovima koji su obilježili prethodne edicije festivala, najavili su organizatori.

U okviru selekcije “FEST-ovih 50”, u velikoj dvorani Sava Centra biće prikazano devet ostvarenja: “Odiseja u svemiru” Stenlija Kjubrika, “Limeni Doboš” Folkera Šlendorfa, “Smrt u Veneciji” Lukina Viskontija, “Zmijsko Jaje” Ingmara Bergmana, “Ponoćni kauboj” Džona Šlezingera, “Andrej Rubljov” Andreja Tarkovskog, “Tristana” Luisa Bunjuela, “Borsalino” Žaka Dereja i “Beti Blu” Žan Žaka Benea.

Međunarodni filmski festival - FEST se ove godine održava pod sloganom “Povratak u budućnost”, sa namjerom da kao najveća i nadaleko poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju bioskopskih platna i povratku filmske publike u bioskope.

Organizator je Centar beogradskih festivala (CEBEF), pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

FEST će ove godine biti održan uz poštovanje svih mjera Vlade Republike Srbije i Kriznog Štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19.

Organizacionom timu festivala je prioritet zdravlje i bezbjednost kako publike, tako i gostiju i festivalskog tima.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana