Муње добиле наставак: Све је исто само нема Глоговца

B92
Foto: Printscreen

У питању је наставак вољене комедије "Муње!" из 2001. године, великог хита који је у биоскопима погледало готово 600.000 гледалаца. Нова Андрићева режија је, подсјетимо, у јуну прошле године на конкурсу добила подршку Филмског центра Србије.

Након Беча, гдје су снимане сцене прославе годишњице матуре, Андрић и његова екипа снимали су у студију у околини Београда када их је посјетио Гордан Матић, директор Филмског центра Србије.

"Шта рећи о ‘Муњама’? Многе генерације су одрасле на овој Андрићевој комедији која се појавила у правом тренутку и донела једну потпуно нову енергију у српски филм. Трагови те енергије су и дан-данас присутни у нашој кинематографији. Пошто на настанку другог дела ради иста екипа која нам је подарила први филм, сигуран сам да нећу погрешити ако кажем да можемо да очекујемо још један култни филм. Знам колико су аутори дуго и пажљиво радили на овом пројетку, и сигуран сам да он неће кореспондирати само са старијим генерацијама, него и са младима који у време првих ‘Муња!’ још нису били рођени. Већ следеће године можемо да очекујемо велику забаву у биоскопима широм Србије", рекао је Матић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана