Мирјана Карановић глуми “Дару из Јасеновца” : Ускоро наставак филма у виду серије

Srpska Info
Foto: Wikipedia

“Дара из Јасеновца” филм који је подигао велику прашину, добио је свој наставак у виду серије “Задарска кристална ноћ”, а главну јунакињу као одраслу особу глумиће позната глумица Мирјана Карановић.

 

Идеја редитеља Предрага Гаге Антонијевића јесте да путем нове серије открије шта се десило са Даром и њеним братом педесет година након Јасеновца.

Главна тема “Задарске кристалне ноћи” је српско страдање током Другог свјетског рата и судбина дјеце из злогласног логора.

Позната српска глумица Мирјана Карановић добила је улогу Даре, коју је као дјевојчицу у филму глумила Биљана Чекић, преноси АТВ.

Улога Дариног брата Буде припала је глумцу Љубомиру Бандовићу. Према предању, дјечак је након што је одведен из логора усвојен у хрватску католичку породицу.

Филм “Дара из Јасеновца”  се завршио тако што су сестра и брат Дара и Буда успјели да се избаве из логора, али публика не зна шта се послије ужаса који су преживјели десило с њима.

Нека дјеца су преживјела, али су многе сестре и браћа били раздвојени, покатоличени… Многи од њих се никад више нису срели, а управо о томе говори “Задарска кристална ноћ”.

У овој серији Дара и Будо, након пет деценија као брат Хрват и сестра Српкиња срешће се у Задру, граду у коме се, не тако давне, 1991. године, мржња Хрвата према Србима могла готово опипати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана