Mirjana Karanović glumi “Daru iz Jasenovca” : Uskoro nastavak filma u vidu serije

Srpska Info
Foto: Wikipedia

“Dara iz Jasenovca” film koji je podigao veliku prašinu, dobio je svoj nastavak u vidu serije “Zadarska kristalna noć”, a glavnu junakinju kao odraslu osobu glumiće poznata glumica Mirjana Karanović.

 

Ideja reditelja Predraga Gage Antonijevića jeste da putem nove serije otkrije šta se desilo sa Darom i njenim bratom pedeset godina nakon Jasenovca.

Glavna tema “Zadarske kristalne noći” je srpsko stradanje tokom Drugog svjetskog rata i sudbina djece iz zloglasnog logora.

Poznata srpska glumica Mirjana Karanović dobila je ulogu Dare, koju je kao djevojčicu u filmu glumila Biljana Čekić, prenosi ATV.

Uloga Darinog brata Bude pripala je glumcu Ljubomiru Bandoviću. Prema predanju, dječak je nakon što je odveden iz logora usvojen u hrvatsku katoličku porodicu.

Film “Dara iz Jasenovca”  se završio tako što su sestra i brat Dara i Buda uspjeli da se izbave iz logora, ali publika ne zna šta se poslije užasa koji su preživjeli desilo s njima.

Neka djeca su preživjela, ali su mnoge sestre i braća bili razdvojeni, pokatoličeni… Mnogi od njih se nikad više nisu sreli, a upravo o tome govori “Zadarska kristalna noć”.

U ovoj seriji Dara i Budo, nakon pet decenija kao brat Hrvat i sestra Srpkinja srešće se u Zadru, gradu u kome se, ne tako davne, 1991. godine, mržnja Hrvata prema Srbima mogla gotovo opipati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana