Милица Ли Филиповски: Серија “Дуг мору” има много мистичних тренутака

Tanjug
Foto: SuperstarTV

БЕОГРАД- Гошћа нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор била је редитељка Милица Ли Филиповски која је говорила о свом раду на трећој сезони серије “Дуг мору”, чије премијерно емитовање почиње вечерас.


 Ли Филиповски је рекла да јој је снимање “Дуга мору” било занимљиво искуство, јер се ради о серији чији су језик, стил и смер већ успостављени, и “мораш да прихватиш да је то игра компромиса”. “Дођеш као аутор са неким идејама, али мораш да сагледаш шта доприносиш нечему што већ постоји, шта је публику интересовало претходне сезоне”, рекла је редитељка.

Коредитељ Леон Лучев и Ли Филиповски су у трећој сезони били инспирисани првом коју је радио Горан Гајић, али су се трудили да оставе свој печат.

“Има пуно мистичних тренутака, које смо сами смишљали, герилски, јер нису били написани. Враћали смо се коренима, почецима кад си редитељ са малом екипом на плажи”, навела је Ли Филиповски.
 

Према њеним ријечима, призоре невремена је снимала крајње неконвенционално, настојећи да дочара и унутрашње невреме лика који је пред камером, односно и поред ефеката фокусирала се на лик. У тим тренуцима глумци су били голи до коже, а Ли Филиповски је нагласила да су били одлични и фантастични за сарадњу.
 

Ли Филиповски је истакла да “таленат одмах препознате”, а да је битно да глумац жели од редитеља да му буде репер квалитета, да заједно стварају лик.

“То тражим и стварно сма имала у овој сезони. Сви смо били апсолутно равноправни, зато што је у основи поштовање најбитнија ствар у сарадњи са глумцима и осталом екипом”, навела је редитељка.

У трећој сезони “Дуга мора” трудили су се да никада не остављају епизоду недоречену, а Ли ФИлиповски је додала да воли “клифхенгере” и да је са Лучевим и драматурзима настојала да “у свакој епизоди публика буде свесна да је чека нешто још узбудљивије у следећој сезони”. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана