Milica Li Filipovski: Serija “Dug moru” ima mnogo mističnih trenutaka

Tanjug
Foto: SuperstarTV

BEOGRAD- Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je rediteljka Milica Li Filipovski koja je govorila o svom radu na trećoj sezoni serije “Dug moru”, čije premijerno emitovanje počinje večeras.


 Li Filipovski je rekla da joj je snimanje “Duga moru” bilo zanimljivo iskustvo, jer se radi o seriji čiji su jezik, stil i smer već uspostavljeni, i “moraš da prihvatiš da je to igra kompromisa”. “Dođeš kao autor sa nekim idejama, ali moraš da sagledaš šta doprinosiš nečemu što već postoji, šta je publiku interesovalo prethodne sezone”, rekla je rediteljka.

Koreditelj Leon Lučev i Li Filipovski su u trećoj sezoni bili inspirisani prvom koju je radio Goran Gajić, ali su se trudili da ostave svoj pečat.

“Ima puno mističnih trenutaka, koje smo sami smišljali, gerilski, jer nisu bili napisani. Vraćali smo se korenima, počecima kad si reditelj sa malom ekipom na plaži”, navela je Li Filipovski.
 

Prema njenim riječima, prizore nevremena je snimala krajnje nekonvencionalno, nastojeći da dočara i unutrašnje nevreme lika koji je pred kamerom, odnosno i pored efekata fokusirala se na lik. U tim trenucima glumci su bili goli do kože, a Li Filipovski je naglasila da su bili odlični i fantastični za saradnju.
 

Li Filipovski je istakla da “talenat odmah prepoznate”, a da je bitno da glumac želi od reditelja da mu bude reper kvaliteta, da zajedno stvaraju lik.

“To tražim i stvarno sma imala u ovoj sezoni. Svi smo bili apsolutno ravnopravni, zato što je u osnovi poštovanje najbitnija stvar u saradnji sa glumcima i ostalom ekipom”, navela je rediteljka.

U trećoj sezoni “Duga mora” trudili su se da nikada ne ostavljaju epizodu nedorečenu, a Li FIlipovski je dodala da voli “klifhengere” i da je sa Lučevim i dramaturzima nastojala da “u svakoj epizodi publika bude svesna da je čeka nešto još uzbudljivije u sledećoj sezoni”. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana