Мики Манојловић у првим кадровима филма о страдању народа Козаре

Срна
Мики Манојловић у првим кадровима филма о страдању народа Козаре

БЕОГРАД- Првог дана снимања филма Лордана Зафрановића "Златни рез 42" о страдању народа Козаре у Другом свјетском рату, које почиње 21. августа, пред камерама ће се појавити познати српски глумац Предраг Мики Манојловић, саопштено је из продукције.

Предвиђено је да снимање филма траје годину дана, а у каснијим радним етапама придружиће се и глумци Леон Лучев, Џек Димић и Ирфан Менсур, док ће у наредном периоду бити дефинисана цјелокупна глумачка постава коју ће чинити глумци из цијеле бивше Југославије.

Пројекат, који чине филм и телевизијска серија од шест епизода, подржали су Филмски центар Србије, Секретаријат за културу Војводине, "Телеком Србије" и Влада Републике Српске.

У саопштењу се подсјећа да је текст "Дјеца Козаре", који је Арсен Диклић написао још 1986. године, Зафрановић адаптирао и увео поједине нове сцене како би што вјерније приказао догађаје из љета 1942. године.

Зафрановић је рекао да овај филм доноси важну поруку - да је на овим просторима могућ суживот.

"Како се каже - не треба заборавити зло, али ваља нам живјети заједно. Ту смо гдје смо. Без обзира на све историјске трзавице, балкански народи морају наћи начин да живе у добру, не у злу", навео је Зафрановић.

Ауторску екипу чини више од 60 професионалаца из цијелог региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана