Miki Manojlović u prvim kadrovima filma o stradanju naroda Kozare

Srna
Miki Manojlović u prvim kadrovima filma o stradanju naroda Kozare

BEOGRAD- Prvog dana snimanja filma Lordana Zafranovića "Zlatni rez 42" o stradanju naroda Kozare u Drugom svjetskom ratu, koje počinje 21. avgusta, pred kamerama će se pojaviti poznati srpski glumac Predrag Miki Manojlović, saopšteno je iz produkcije.

Predviđeno je da snimanje filma traje godinu dana, a u kasnijim radnim etapama pridružiće se i glumci Leon Lučev, Džek Dimić i Irfan Mensur, dok će u narednom periodu biti definisana cjelokupna glumačka postava koju će činiti glumci iz cijele bivše Jugoslavije.

Projekat, koji čine film i televizijska serija od šest epizoda, podržali su Filmski centar Srbije, Sekretarijat za kulturu Vojvodine, "Telekom Srbije" i Vlada Republike Srpske.

U saopštenju se podsjeća da je tekst "Djeca Kozare", koji je Arsen Diklić napisao još 1986. godine, Zafranović adaptirao i uveo pojedine nove scene kako bi što vjernije prikazao događaje iz ljeta 1942. godine.

Zafranović je rekao da ovaj film donosi važnu poruku - da je na ovim prostorima moguć suživot.

"Kako se kaže - ne treba zaboraviti zlo, ali valja nam živjeti zajedno. Tu smo gdje smo. Bez obzira na sve istorijske trzavice, balkanski narodi moraju naći način da žive u dobru, ne u zlu", naveo je Zafranović.

Autorsku ekipu čini više od 60 profesionalaca iz cijelog regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana