Математички изабрано 50 најбољих телевизијских серија

Б. П.
Foto: Промо

БАЊАЛУКА - Култни сајт “Редит” објавио је ранг листу 50 најбољих серија, а резултати су посљедица прецизне математичке рачунице.

Наиме, покупљени су резултати 11 сајтова за оцјењивање, међу којима су “Имдб”, “Ротен Томатос”, “Метакритик” и други, тако да су математички изабране најбољих серије свих времена.

Прилично очекивано, на првим мјесту се нашао „Braeking Bad“, пошто је култна серија Винса Гилигана о професору хемије који постаје краљ подземља Хајзенберг сабрала оцјену 9,32 и тиме се нашла на првом мјесту. Након ње се нашла епска сага са змајевима „Игра престола“ са 8,85, као и још једна “ХБО “серија „Чернобил“ са 8,60.

Серија коју су сви очекивали да виде на првом мјесту, „Сопраноси“ се нашла ипак на четвртом мјесту, док је очигчедни успјех “ХБО” продукција у топ 5 ове листе заокружила омиљена ратна мини -серија „Браћа по оружју“ на петој позицији.

Тако се, сем првог мјеста, у првих пет се налазе само “ХБО” серије.

Успјех ове екипе показује и шесто мјесто, јер се ту нашла серија о криминалу у Балтимору, „Жица“.

Колико је „Breaking Bad“ успјешан говори и то да се спин-оф ове серије „Боље позови Сола“ нашао на седмом мјесту, док је на осмом “Нетфликсова” хит франшиза „Чудне ствари” “, док су девето и десето заузеле британске продукције „Шерлок“ и „Бирмингемска банда“.

Наравно, фанови серија „Сопранос“ и „Жица“ сматрају да су опљачкани и да њихова серија је требала да буде прва. У првих педесет нема култних наслова, попут серија „Твин Пикс“, „Живи мртваци“, „Фрејзер“...

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана