Matematički izabrano 50 najboljih televizijskih serija

B. P.
Foto: Promo

BANjALUKA - Kultni sajt “Redit” objavio je rang listu 50 najboljih serija, a rezultati su posljedica precizne matematičke računice.

Naime, pokupljeni su rezultati 11 sajtova za ocjenjivanje, među kojima su “Imdb”, “Roten Tomatos”, “Metakritik” i drugi, tako da su matematički izabrane najboljih serije svih vremena.

Prilično očekivano, na prvim mjestu se našao „Braeking Bad“, pošto je kultna serija Vinsa Giligana o profesoru hemije koji postaje kralj podzemlja Hajzenberg sabrala ocjenu 9,32 i time se našla na prvom mjestu. Nakon nje se našla epska saga sa zmajevima „Igra prestola“ sa 8,85, kao i još jedna “HBO “serija „Černobil“ sa 8,60.

Serija koju su svi očekivali da vide na prvom mjestu, „Sopranosi“ se našla ipak na četvrtom mjestu, dok je očigčedni uspjeh “HBO” produkcija u top 5 ove liste zaokružila omiljena ratna mini -serija „Braća po oružju“ na petoj poziciji.

Tako se, sem prvog mjesta, u prvih pet se nalaze samo “HBO” serije.

Uspjeh ove ekipe pokazuje i šesto mjesto, jer se tu našla serija o kriminalu u Baltimoru, „Žica“.

Koliko je „Breaking Bad“ uspješan govori i to da se spin-of ove serije „Bolje pozovi Sola“ našao na sedmom mjestu, dok je na osmom “Netfliksova” hit franšiza „Čudne stvari” “, dok su deveto i deseto zauzele britanske produkcije „Šerlok“ i „Birmingemska banda“.

Naravno, fanovi serija „Sopranos“ i „Žica“ smatraju da su opljačkani i da njihova serija je trebala da bude prva. U prvih pedeset nema kultnih naslova, poput serija „Tvin Piks“, „Živi mrtvaci“, „Frejzer“...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana