Квентин Тарантино открио тему свог посљедњег филма

Б.П.
Квентин Тарантино открио тему свог посљедњег филма

ЛОС АНЂЕЛЕС- Култни режисер Квентин Тарантино, можда је коначно донио одлуку о томе која ће филм постати његово десето режисерско издање и дјело којим ће завршити сопствену каријеру..

Према магазину "Холивуд Репортер",  Тарантино ће снимити филм "The Movie Critic", сценарио који је сам написао и који се спрема да пусти у продукцију касније ове године. Није познато много детаља о филму, али према извјештају филм ће имати главну женску улогу и радња ће се одвијати у Лос Анђелесу 1970-их, што је довело до сугестија да ће тема филма бити чувена филмска критичарка Полина Кел која је умрла 2001. godine, с обзиром да режисер има велико поштовање према Кел, исказано много пута, чини се да има смисла да ће она бити у фокусу његовог посљедњег подухвата.

Тарантино већ неко вријеме размишља о свом сљедећем филму, отприлике откако је освојио Оскара филмом "Било једном у Холивуду" 2019. године. Иако је било много приједлога о томе да сними "Кил Бил 3", чини се да Тарантино завршити своју редитељску каријеру оригиналном филмском причом и то мање-више у временском оквиру који му је сам наметнуо. Дуги низ година Тарантино је јасно дао до знања да намјерава режирати не више од 10 филмова и повући се из Холивуда до свог 60. рођендана.

Овог мјесеца обиљежава се рођендан, тако да изгледа да није био далеко од свог пензионог плана.

Полина Кел била је америчка филмска критичарка, најпознатија по рецензијама које је писала за угледни часопис "Њујоркер  од 1968. до 1991. године, и које су јој донијеле репутацију најутицајније критичарке у историји филма. Кел је каријеру започела 1950-их, а познатом постала 1965. године захваљујући књизи рецензија "I Lost It at the Movies " која је постала бестселер.

Била је једна од ватрених заговорница Новог Холивуда и истицала се антиконформистичким ставовима уз преферирање неамеричких филмова у односу на Холивудску продукцију. Кел је такођер позната по наводној изјави да "не може схватити како је Ричард Никсон постао амерички предсједник када нико кога знам није гласао за њега", а која се касније често цитирала као примјер отуђења елитистичких либералних интелектуалаца од "обичног човјека",  те је по њој добио име "Синдром Полине Кел".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана