Kventin Tarantino otkrio temu svog posljednjeg filma

B.P.
Kventin Tarantino otkrio temu svog posljednjeg filma

LOS ANĐELES- Kultni režiser Kventin Tarantino, možda je konačno donio odluku o tome koja će film postati njegovo deseto režisersko izdanje i djelo kojim će završiti sopstvenu karijeru..

Prema magazinu "Holivud Reporter",  Tarantino će snimiti film "The Movie Critic", scenario koji je sam napisao i koji se sprema da pusti u produkciju kasnije ove godine. Nije poznato mnogo detalja o filmu, ali prema izvještaju film će imati glavnu žensku ulogu i radnja će se odvijati u Los Anđelesu 1970-ih, što je dovelo do sugestija da će tema filma biti čuvena filmska kritičarka Polina Kel koja je umrla 2001. godine, s obzirom da režiser ima veliko poštovanje prema Kel, iskazano mnogo puta, čini se da ima smisla da će ona biti u fokusu njegovog posljednjeg poduhvata.

Tarantino već neko vrijeme razmišlja o svom sljedećem filmu, otprilike otkako je osvojio Oskara filmom "Bilo jednom u Holivudu" 2019. godine. Iako je bilo mnogo prijedloga o tome da snimi "Kil Bil 3", čini se da Tarantino završiti svoju rediteljsku karijeru originalnom filmskom pričom i to manje-više u vremenskom okviru koji mu je sam nametnuo. Dugi niz godina Tarantino je jasno dao do znanja da namjerava režirati ne više od 10 filmova i povući se iz Holivuda do svog 60. rođendana.

Ovog mjeseca obilježava se rođendan, tako da izgleda da nije bio daleko od svog penzionog plana.

Polina Kel bila je američka filmska kritičarka, najpoznatija po recenzijama koje je pisala za ugledni časopis "Njujorker  od 1968. do 1991. godine, i koje su joj donijele reputaciju najuticajnije kritičarke u istoriji filma. Kel je karijeru započela 1950-ih, a poznatom postala 1965. godine zahvaljujući knjizi recenzija "I Lost It at the Movies " koja je postala bestseler.

Bila je jedna od vatrenih zagovornica Novog Holivuda i isticala se antikonformističkim stavovima uz preferiranje neameričkih filmova u odnosu na Holivudsku produkciju. Kel je također poznata po navodnoj izjavi da "ne može shvatiti kako je Ričard Nikson postao američki predsjednik kada niko koga znam nije glasao za njega", a koja se kasnije često citirala kao primjer otuđenja elitističkih liberalnih intelektualaca od "običnog čovjeka",  te je po njoj dobio ime "Sindrom Poline Kel".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana