Квентин Тарантино као тема двије књиге

Б.П.
Квентин Тарантино као тема двије књиге

ЛОС АНЂЕЛЕС - Књижевник и публициста Џеј Глени објавиће двије књиге које се баве креативним радом Квентина Тарантина током стварања филмова “Било једном у Холивуду” и “Проклетници рата”.

Свака ће имати предговор који је написао Тарантино. Књиге ће детаљно истражити стварање ових филмова, а настале су као резултат интервјуа које је Глени радио с Тарантином о стварању, писању, кастингу, темама, визуелима, продукцији, соундтреку, постпродукцији и глобалним биоскопским издањима оба филма.

Осим интервјуа Тарантино је Глени отворио своју личну архиву, а више од 50 глумаца и чланова филмских екипа је такође доставило анегдоте и фотографије. Књиге ће укључивати​​невиђене личне фотографије, приче иза сцене, нацрте сценарија, биљешке и измјене, материјале за продукцију и локацију, распоред снимања и још много тога, осликавајући потпуну слику сваког филма. Глени је написао књиге о снимању филмских класика попут “Разјареног бика” и “Ловац на јелене” и годинама се бави писањем о филму. Филм “Било једном у Холивуду” зарадио је 377 милиона долара широм свијета и био је номинован за 10 “Оскара”, укључујући најбољи филм, а “Проклетници рата” су добили осам номинација за “Оскара”, укључујући најбољи филм и зарадили 322 милиона долара у биоскопима широм свијета. Тарантино још смишља свој 10. и посљедњи филм након што је откривено да је одустао од пројекта “Филмски критичар” у којем би Бред Пит поновио своју “Оскаром” награђену улогу Клифа Бута из филма “Било једном у Холивуду”. Писање књига представља велики дио Тарантинове постфилмске будућности, а он је већ написао два врхунска бестселера. Једна је била романизација сценарија “Било једном у Холивуду”, након чега је услиједила хваљена студија “Биоскопска премишљања”, у којој се бавио филмовима који су обликовали његов укус у младости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана