Kventin Tarantino kao tema dvije knjige

B.P.
Kventin Tarantino kao tema dvije knjige

LOS ANĐELES - Književnik i publicista Džej Gleni objaviće dvije knjige koje se bave kreativnim radom Kventina Tarantina tokom stvaranja filmova “Bilo jednom u Holivudu” i “Prokletnici rata”.

Svaka će imati predgovor koji je napisao Tarantino. Knjige će detaljno istražiti stvaranje ovih filmova, a nastale su kao rezultat intervjua koje je Gleni radio s Tarantinom o stvaranju, pisanju, kastingu, temama, vizuelima, produkciji, soundtreku, postprodukciji i globalnim bioskopskim izdanjima oba filma.

Osim intervjua Tarantino je Gleni otvorio svoju ličnu arhivu, a više od 50 glumaca i članova filmskih ekipa je takođe dostavilo anegdote i fotografije. Knjige će uključivati​​neviđene lične fotografije, priče iza scene, nacrte scenarija, bilješke i izmjene, materijale za produkciju i lokaciju, raspored snimanja i još mnogo toga, oslikavajući potpunu sliku svakog filma. Gleni je napisao knjige o snimanju filmskih klasika poput “Razjarenog bika” i “Lovac na jelene” i godinama se bavi pisanjem o filmu. Film “Bilo jednom u Holivudu” zaradio je 377 miliona dolara širom svijeta i bio je nominovan za 10 “Oskara”, uključujući najbolji film, a “Prokletnici rata” su dobili osam nominacija za “Oskara”, uključujući najbolji film i zaradili 322 miliona dolara u bioskopima širom svijeta. Tarantino još smišlja svoj 10. i posljednji film nakon što je otkriveno da je odustao od projekta “Filmski kritičar” u kojem bi Bred Pit ponovio svoju “Oskarom” nagrađenu ulogu Klifa Buta iz filma “Bilo jednom u Holivudu”. Pisanje knjiga predstavlja veliki dio Tarantinove postfilmske budućnosti, a on je već napisao dva vrhunska bestselera. Jedna je bila romanizacija scenarija “Bilo jednom u Holivudu”, nakon čega je uslijedila hvaljena studija “Bioskopska premišljanja”, u kojoj se bavio filmovima koji su oblikovali njegov ukus u mladosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana