Креће лов на Голума: Познато када стиже нови филм из серијала „Господар Прстенова”

Б. П.
Креће лов на Голума: Познато када стиже нови филм из серијала „Господар Прстенова”

ЛОС АНЂЕЛЕС- Режисер, сценариста и продуцент Питер Џексон и студио „Ворнер брос”, раде на новом филму из серијала „Господар прстенова”, који ће имати премијеру 2026. године.

Филм ће режирати звијезда оригиналне трилогије Енди Серкис, којег најбоље знамо по улози Голума, а Серкис ће поновити своју улогу у предстојећм филму који је тренутно познат под називом „Господар прстенова: Лов на Голума”. Судећи по наслову, радња би му се могла одвијати прије радње оригиналне триологије, а након догађаја из „Хобита”,  што укључује потрагу будућег краља Арагорна за Голумом, који је напустио своје склониште под магленим планинама, како би пронашао прстен који му је украо Билбо Багинс, чиме привлачи пажњу мрачног господара Саурона.

Питер Џексон ће продуцирати филм уз сценаристкиње Френ Волш и Филипу Бојенс с којима је сарађивао на оригиналној трилогији. Дејвид Заслав, извршни директор студија „Ворнер Брос”, изјавио је да ће Џексон, Волш и Бојенс учествовати у сваком кораку пројекта који ће истраживати досад неиспричане приче.

Пројекат је у раној фази, а сценарио пишу Волш, Бојенс, Фиби Гитинс и Арти Папаџорџио. Извршни продуценти филма су Серкис, Кен Каминс и Џонатан Кевендиш.

-Велика нам је част и задовољство да се вратимо у Средњу земљу с нашим добрим пријатељем и сарадником Ендијем Серкисом, који има недовршеног посла с том хуљом Голумом! Као дугогодишњи обожаватељи митологије професора Толкина, поносни смо што сарађујемо с Мајком де Луком, Пем Ебди и цијелим тимом студија „Ворнер” на још једној епској авантури”, поручили су Питер Џексон, Френ Волш и Филипа Бојенс. Џексонова трилогија „Господар прстенова”, која се у биоскопима приказивала од 2001. до 2003. године, зарадила је готово три милијарде долара широм свијета и освојила 17 Оскара.

Велики успјех трилогије довео је до филмског серијала „Хобит”, који није био једнако хваљен, али је такође зарадио више од две милијарде долара од продаје биоскопских карата. Такође ове године у продукцији Ворнера, стиже анимирани филм „Господар прстенова: Рат Рорхирма”, док ће Амазон објавити дрзгу сезону своје серије „Господар прстенова”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана