Kreće lov na Goluma: Poznato kada stiže novi film iz serijala „Gospodar Prstenova”

B. P.
Kreće lov na Goluma: Poznato kada stiže novi film iz serijala „Gospodar Prstenova”

LOS ANĐELES- Režiser, scenarista i producent Piter Džekson i studio „Vorner bros”, rade na novom filmu iz serijala „Gospodar prstenova”, koji će imati premijeru 2026. godine.

Film će režirati zvijezda originalne trilogije Endi Serkis, kojeg najbolje znamo po ulozi Goluma, a Serkis će ponoviti svoju ulogu u predstojećm filmu koji je trenutno poznat pod nazivom „Gospodar prstenova: Lov na Goluma”. Sudeći po naslovu, radnja bi mu se mogla odvijati prije radnje originalne triologije, a nakon događaja iz „Hobita”,  što uključuje potragu budućeg kralja Aragorna za Golumom, koji je napustio svoje sklonište pod maglenim planinama, kako bi pronašao prsten koji mu je ukrao Bilbo Bagins, čime privlači pažnju mračnog gospodara Saurona.

Piter Džekson će producirati film uz scenaristkinje Fren Volš i Filipu Bojens s kojima je sarađivao na originalnoj trilogiji. Dejvid Zaslav, izvršni direktor studija „Vorner Bros”, izjavio je da će Džekson, Volš i Bojens učestvovati u svakom koraku projekta koji će istraživati dosad neispričane priče.

Projekat je u ranoj fazi, a scenario pišu Volš, Bojens, Fibi Gitins i Arti Papadžordžio. Izvršni producenti filma su Serkis, Ken Kamins i Džonatan Kevendiš.

-Velika nam je čast i zadovoljstvo da se vratimo u Srednju zemlju s našim dobrim prijateljem i saradnikom Endijem Serkisom, koji ima nedovršenog posla s tom huljom Golumom! Kao dugogodišnji obožavatelji mitologije profesora Tolkina, ponosni smo što sarađujemo s Majkom de Lukom, Pem Ebdi i cijelim timom studija „Vorner” na još jednoj epskoj avanturi”, poručili su Piter Džekson, Fren Volš i Filipa Bojens. Džeksonova trilogija „Gospodar prstenova”, koja se u bioskopima prikazivala od 2001. do 2003. godine, zaradila je gotovo tri milijarde dolara širom svijeta i osvojila 17 Oskara.

Veliki uspjeh trilogije doveo je do filmskog serijala „Hobit”, koji nije bio jednako hvaljen, ali je takođe zaradio više od dve milijarde dolara od prodaje bioskopskih karata. Takođe ove godine u produkciji Vornera, stiže animirani film „Gospodar prstenova: Rat Rorhirma”, dok će Amazon objaviti drzgu sezonu svoje serije „Gospodar prstenova”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana