"Краљ Петар Први" 22. новембра на ХБО-у и Синемаксу-у

Танјуг
Foto: Wikimedia

БЕОГРАД- Српски дугометражни играни филм „Краљ Петар Први", у режији Петра Ристовског, имаће премијеру у недељу, 22. новембра на каналу Синемакс у 20 часова, а истог дана ће доћи и у ХБО ГО понуду, саопштио је Филмски центар Србије (ФЦС), уз чију подршку је филм и реализован.

Лазар Ристовски игра насловну, главну улогу у овом историјском спектаклу, од којег је касније настала и ТВ серија од 11 епизода.

У осталим улогама су Милан Колак, Даница Ристовски, Иван Вујић, Радован Вујовић, Александар Вучковић, Марко Тодоровић, Танасије Узуновић, Бранко Јеринић, Светозар Цветковић, Небојша Кундачина, Љубиша Савановић, Марко Баћовић, Иван Марковић, Ратко Игњатов и Божидар Бекировић.

Продуценти филма су Лазар Ристовски и Петар Ристовски испред куће "Зилион филм", а сценарио потписују Владимир Ћосић, Милован Витезовић и Петар Ристовски.

„Краљ Петар Први" биће доступан гледаоцима у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Сјеверној Македонији, Словенији, Хрватској, Чешкој, Мађарској, Пољској, Бугарској и Румунији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана