"Kralj Petar Prvi" 22. novembra na HBO-u i Sinemaksu-u

Tanjug
Foto: Wikimedia

BEOGRAD- Srpski dugometražni igrani film „Kralj Petar Prvi", u režiji Petra Ristovskog, imaće premijeru u nedelju, 22. novembra na kanalu Sinemaks u 20 časova, a istog dana će doći i u HBO GO ponudu, saopštio je Filmski centar Srbije (FCS), uz čiju podršku je film i realizovan.

Lazar Ristovski igra naslovnu, glavnu ulogu u ovom istorijskom spektaklu, od kojeg je kasnije nastala i TV serija od 11 epizoda.

U ostalim ulogama su Milan Kolak, Danica Ristovski, Ivan Vujić, Radovan Vujović, Aleksandar Vučković, Marko Todorović, Tanasije Uzunović, Branko Jerinić, Svetozar Cvetković, Nebojša Kundačina, Ljubiša Savanović, Marko Baćović, Ivan Marković, Ratko Ignjatov i Božidar Bekirović.

Producenti filma su Lazar Ristovski i Petar Ristovski ispred kuće "Zilion film", a scenario potpisuju Vladimir Ćosić, Milovan Vitezović i Petar Ristovski.

„Kralj Petar Prvi" biće dostupan gledaocima u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Bugarskoj i Rumuniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana