“Кошаре” у сјени неспоразума

Миланка Митрић
“Кошаре” у сјени неспоразума

БЕОГРАД - Филм и серија “Кошаре”, прије неколико мјесеци, најављени су у Влади Србије, снимање је почело у Лесковцу, а сада је прекинуто, због неспоразума између редитеља Балше Ђоге и продуцената Немање Мићића и Владана Анђелковића.

Ову информацију објавио је сам Балша Ђого на свом “Фејсбук” профилу, нагласивши да је поменути продуцентски двојац тражио од њега да коригује сценарио, на шта он не пристаје.

- Драги пријатељи, борци са Кошара, припадници 53. граничног батаљона и осталих јединица (знате ви који сте), официри полиције и војске, глумци и сви остали моји сарадници у екипи: 23. јула двојица мојих продуцената, Немања Мићић и Владан Анђелковић, прекинули су на неколико дана снимање филма и ТВ серије “Кошаре” док не појачају, по њиховим речима, екипу. Појачања су у наредним данима стигла и наставили смо са радом, али је у исто време стигао њихов ултимативни захтев мени да променим сценарио и да га учиним у тој мери “лакшим” да може да се сниме и филм и серија за четири-пет дана по епизоди, а сви у нашем послу знају да је то темпо рада бржи него на ситкому у студију - навео је Ђого.

Он је додао да су министарства и Генералштаб  војске, те Управа за ванредне ситуације МУП-а Србије заиста изашли у сусрет и помогли на свој начин.

- Сваки човек међу њима је знао колико је ово важно и колика је наша заједничка одговорност. Исто тако је са Филмским центром, од његовог директора до председнице Управног одбора. Дали су све од себе да нам помогну, а и сада нам дају сву подршку, и за то им хвала у име овог филма. Неки су покушали и да убеде двојицу момака - продуцената, који су умислили да су држава, сила, и да они одлучују у њено име, да се уразуме. Нису вределе ни моје искрене молбе да схвате да смо сви ми “државни службеници” и да ово нису њихове паре, него државне, а они само треба да их потроше на посао, а не на нешто друго. Нећу да гледам ни у чији џеп и не занима ме, али знам да смо од државе добили довољно новца да снимимо два оваква пројекта, а не неку бесмислицу. Биће времена да кажем и колико - објаснио је Ђого и додао да је поносан на све оне који су учествовали у овом пројекту и да неће тако лако да одустане од њега.

Како је навео, сценарио су читали сви у министарствима, комисије, глумци и борци са Кошара и сви су стали иза њега.

- Кад су ти намере чисте и задатак јасан, иза тебе је увек сила, и ја знам да је имам иза себе. Имам вас, хероје са Кошара, о којима снимам овај филм, имам глумце, екипу правих другара, јавност и све честите људе, и не дам после годину дана да нас неко претњама угуши у тишини. Ово је наш филм, и изборићемо се за њега - закључио је Ђого.

Сценарио за серију писао је Ђорђе Милосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана