“Košare” u sjeni nesporazuma

Milanka Mitrić
“Košare” u sjeni nesporazuma

BEOGRAD - Film i serija “Košare”, prije nekoliko mjeseci, najavljeni su u Vladi Srbije, snimanje je počelo u Leskovcu, a sada je prekinuto, zbog nesporazuma između reditelja Balše Đoge i producenata Nemanje Mićića i Vladana Anđelkovića.

Ovu informaciju objavio je sam Balša Đogo na svom “Fejsbuk” profilu, naglasivši da je pomenuti producentski dvojac tražio od njega da koriguje scenario, na šta on ne pristaje.

- Dragi prijatelji, borci sa Košara, pripadnici 53. graničnog bataljona i ostalih jedinica (znate vi koji ste), oficiri policije i vojske, glumci i svi ostali moji saradnici u ekipi: 23. jula dvojica mojih producenata, Nemanja Mićić i Vladan Anđelković, prekinuli su na nekoliko dana snimanje filma i TV serije “Košare” dok ne pojačaju, po njihovim rečima, ekipu. Pojačanja su u narednim danima stigla i nastavili smo sa radom, ali je u isto vreme stigao njihov ultimativni zahtev meni da promenim scenario i da ga učinim u toj meri “lakšim” da može da se snime i film i serija za četiri-pet dana po epizodi, a svi u našem poslu znaju da je to tempo rada brži nego na sitkomu u studiju - naveo je Đogo.

On je dodao da su ministarstva i Generalštab  vojske, te Uprava za vanredne situacije MUP-a Srbije zaista izašli u susret i pomogli na svoj način.

- Svaki čovek među njima je znao koliko je ovo važno i kolika je naša zajednička odgovornost. Isto tako je sa Filmskim centrom, od njegovog direktora do predsednice Upravnog odbora. Dali su sve od sebe da nam pomognu, a i sada nam daju svu podršku, i za to im hvala u ime ovog filma. Neki su pokušali i da ubede dvojicu momaka - producenata, koji su umislili da su država, sila, i da oni odlučuju u njeno ime, da se urazume. Nisu vredele ni moje iskrene molbe da shvate da smo svi mi “državni službenici” i da ovo nisu njihove pare, nego državne, a oni samo treba da ih potroše na posao, a ne na nešto drugo. Neću da gledam ni u čiji džep i ne zanima me, ali znam da smo od države dobili dovoljno novca da snimimo dva ovakva projekta, a ne neku besmislicu. Biće vremena da kažem i koliko - objasnio je Đogo i dodao da je ponosan na sve one koji su učestvovali u ovom projektu i da neće tako lako da odustane od njega.

Kako je naveo, scenario su čitali svi u ministarstvima, komisije, glumci i borci sa Košara i svi su stali iza njega.

- Kad su ti namere čiste i zadatak jasan, iza tebe je uvek sila, i ja znam da je imam iza sebe. Imam vas, heroje sa Košara, o kojima snimam ovaj film, imam glumce, ekipu pravih drugara, javnost i sve čestite ljude, i ne dam posle godinu dana da nas neko pretnjama uguši u tišini. Ovo je naš film, i izborićemo se za njega - zaključio je Đogo.

Scenario za seriju pisao je Đorđe Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana