Концерт Биљане Крстић и Бистрика на Тргу Крајине

Срна
Концерт Биљане Крстић и Бистрика на Тргу Крајине

Бањалука - Биљана Крстић и "Бистрик" одржали су вечерас концерт на Тргу Крајине у Бањалуци у оквиру обиљежавања 50. "Кочићевог збора".

Вечерашњи концерт је поклон Бањалучанима Генералног конзулата Србије у Бањалуци и компаније "М:тел".

Генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић рекао је Срни да је задовољан што је Конзулат допринио обиљежавању јубиларног 50. "Кочићевог збора".

Он је навео да су Биљана Крстић и "Бистрик" међу најзначајнијим извођачима етно музике, који дјелују у Србији, а успјехе постиже широм свијета. "Њихов репертоар је музичко наслеђе Балкана, тако да ће овај концерт сасвим извесно да употпуни и обогати жКочићеве данеж", рекао је Николић.

"Подржавши овај концерт, компанија жМ:телж дала је допринос у промовисању комуникације кроз њен најљепши облик - музику и на овај начин је допринијела очувању културно-умјетничке баштине ових простора", рекла је Милица Стојаковић, портпарол "М:тела".

Биљана Крстић рекла је уочи концерта да је узбуђена што након дуго времена поново наступа у Бањалуци, гдје је раније концерте одржавала и по три пута годишње.

"Дуго нисмо свирали овде. Надам се да ћемо вечерас сви заједно да уживамо у лепој атмосфери и да се подсетимо како је то некад било на тврђави Кастел", рекла је Крстићева новинарима.

Иистичући да је Бањалука увијек имала фантастичну публику, Крстићева је подсјетила да је посљедњи пут наступала у овом граду прије седам или осам година.

Она је рекла да је у припреми пети албум који ће изаћи крајем године, а на њему ће се први пут наћи и двије севдалинке.

"То ће бити искорак у односу на оно што је жБистрикж до сада радио. Сада смо се окренули варошким и градским песмама које су неоправдано запостављене", каже Крстићева.

Биљана Крстић и "Бистрик" оркестар годинама постижу велике успјехе у свијету, а умјетничким радом промовишу традиционалну музику Србије и Балкана.

Снимили су четири албума, музику за филм "Зона Замфирова", одржали више стотина концерата, освојили престижне награде и признања у Србији и иностранству, а по оцјени еминентних стручњака уврштени су у сам врх свјетске елите извођача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана