Koncert Biljane Krstić i Bistrika na Trgu Krajine

Srna
Koncert Biljane Krstić i Bistrika na Trgu Krajine

Banjaluka - Biljana Krstić i "Bistrik" održali su večeras koncert na Trgu Krajine u Banjaluci u okviru obilježavanja 50. "Kočićevog zbora".

Večerašnji koncert je poklon Banjalučanima Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci i kompanije "M:tel".

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je Srni da je zadovoljan što je Konzulat doprinio obilježavanju jubilarnog 50. "Kočićevog zbora".

On je naveo da su Biljana Krstić i "Bistrik" među najznačajnijim izvođačima etno muzike, koji djeluju u Srbiji, a uspjehe postiže širom svijeta. "Njihov repertoar je muzičko nasleđe Balkana, tako da će ovaj koncert sasvim izvesno da upotpuni i obogati žKočićeve danež", rekao je Nikolić.

"Podržavši ovaj koncert, kompanija žM:telž dala je doprinos u promovisanju komunikacije kroz njen najljepši oblik - muziku i na ovaj način je doprinijela očuvanju kulturno-umjetničke baštine ovih prostora", rekla je Milica Stojaković, portparol "M:tela".

Biljana Krstić rekla je uoči koncerta da je uzbuđena što nakon dugo vremena ponovo nastupa u Banjaluci, gdje je ranije koncerte održavala i po tri puta godišnje.

"Dugo nismo svirali ovde. Nadam se da ćemo večeras svi zajedno da uživamo u lepoj atmosferi i da se podsetimo kako je to nekad bilo na tvrđavi Kastel", rekla je Krstićeva novinarima.

Iističući da je Banjaluka uvijek imala fantastičnu publiku, Krstićeva je podsjetila da je posljednji put nastupala u ovom gradu prije sedam ili osam godina.

Ona je rekla da je u pripremi peti album koji će izaći krajem godine, a na njemu će se prvi put naći i dvije sevdalinke.

"To će biti iskorak u odnosu na ono što je žBistrikž do sada radio. Sada smo se okrenuli varoškim i gradskim pesmama koje su neopravdano zapostavljene", kaže Krstićeva.

Biljana Krstić i "Bistrik" orkestar godinama postižu velike uspjehe u svijetu, a umjetničkim radom promovišu tradicionalnu muziku Srbije i Balkana.

Snimili su četiri albuma, muziku za film "Zona Zamfirova", održali više stotina koncerata, osvojili prestižne nagrade i priznanja u Srbiji i inostranstvu, a po ocjeni eminentnih stručnjaka uvršteni su u sam vrh svjetske elite izvođača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana