Ко су потенцијали учесници филмског фестивала у Венецији?

Срна
Ко су потенцијали учесници филмског фестивала у Венецији?

ВЕНЕЦИЈА- Овогодишњи Венецијански филмски фестивал, који ће бити одржан од 31. августа до 10. септембра, могао би у свом главном програму имати нови филм чувеног Алехандра Гонзалеса Ињаритуа - "Бардо", као и дугоочекивано остварење "Бијела бука" Ное Баумбаха.

Као потенцијални наслови у трци за "Златног лава" помињу се и "Пливачи" Салија ел Хусеинија и филм Оливије Вајлд "Не брини драги".

У конкуренцији би се могли наћи и канадска ауторка и глумица Сара Полис са остварњем "Жене говоре" те Флоријан Зелер са филмом "Син".

Ту је и некадашњи освајач "Златног лава" Дарен Арнофски са филмом "Кит", а глумица Тилда Свинтон могла би се /потенцијално/ појавити у Венецији у чак три остварења - "Вјечна кћерка" Џона Хога, "Пинокио" Гиљерма дел Тора и "Астероид сити" Веса Андерсона.

Директор и селектор Венецијанског фестивала Алберто Барбера могао би у програм да уврсти "Гласника смрти" Мартина Мекдонага, а помиње се и нови филм Македонке Теоне Стругар Митевске "Најсретнији човјек на свијету".

Сара Сарела, представник нове скандинавске кинематографије, има шансе да стигне на Лидо са својим еко-трилером "Сјећање на воду" као и још један нордијски аутор Милад Алами са "Иранским изгнанством".

Венецијанску фестивал ће, традиционално, објавити званични програм крајем јула - напомиње портал "Скрин дејли".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана