Ko su potencijali učesnici filmskog festivala u Veneciji?

Srna
Ko su potencijali učesnici filmskog festivala u Veneciji?

VENECIJA- Ovogodišnji Venecijanski filmski festival, koji će biti održan od 31. avgusta do 10. septembra, mogao bi u svom glavnom programu imati novi film čuvenog Alehandra Gonzalesa Injaritua - "Bardo", kao i dugoočekivano ostvarenje "Bijela buka" Noe Baumbaha.

Kao potencijalni naslovi u trci za "Zlatnog lava" pominju se i "Plivači" Salija el Huseinija i film Olivije Vajld "Ne brini dragi".

U konkurenciji bi se mogli naći i kanadska autorka i glumica Sara Polis sa ostvarnjem "Žene govore" te Florijan Zeler sa filmom "Sin".

Tu je i nekadašnji osvajač "Zlatnog lava" Daren Arnofski sa filmom "Kit", a glumica Tilda Svinton mogla bi se /potencijalno/ pojaviti u Veneciji u čak tri ostvarenja - "Vječna kćerka" Džona Hoga, "Pinokio" Giljerma del Tora i "Asteroid siti" Vesa Andersona.

Direktor i selektor Venecijanskog festivala Alberto Barbera mogao bi u program da uvrsti "Glasnika smrti" Martina Mekdonaga, a pominje se i novi film Makedonke Teone Strugar Mitevske "Najsretniji čovjek na svijetu".

Sara Sarela, predstavnik nove skandinavske kinematografije, ima šanse da stigne na Lido sa svojim eko-trilerom "Sjećanje na vodu" kao i još jedan nordijski autor Milad Alami sa "Iranskim izgnanstvom".

Venecijansku festival će, tradicionalno, objaviti zvanični program krajem jula - napominje portal "Skrin dejli".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana