Караван српског филма током децембра у осам градова Србије

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Манифестација “Караван српског филма”, у оквиру које ће бити приказано девет актуелних српских филмова, гостоваће од 3. до 26. децембра у осам градова Србије - Книћу, Кањижи, Пријепољу, Ивањици, Брусу, Блацу, Сечњу, и Александровцу.

Првог децембарског викенда (3-5. децембра) “Караван” ће бити у Александровцу и Ивањици, од 10. до 12. децембра у Книћу и Брусу, од 17. до 19. децембра у Пријепољу и Блацу, а од 24. до 26. децембра у Сечњу и Кањижи.

На репертоару “Каравана” налазе се филмови “Пуцњи у Марсеју”, “Лихвар”, “Нечиста крв - Грех предака”, “Отац”, “Једини излаз”, “Тома”, “Оаза”, “Викенд с ћалетом” и “Јужни ветар 2 - Убрзање”.

Манифестација “Караван српског филма” настала је у организацији Филмског центра Србије са идејом да се прикажу српски филмови који су тренутно актуелни или су у претходне двије године ушли у дистрибуцију, али због епидемиолошких мјера гледаоци широм Србије нису имали прилику да их погледају у биоскопу.

У фокусу су градови који немају биоскопску опрему за приказивање филмова, а ни биоскопски репертоар - идеја Филмског центра била је да изнајми најбољу биоскопску опрему и омогући публици тамо да на овај начин погледа актуелна српска филмска остварења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана