Karavan srpskog filma tokom decembra u osam gradova Srbije

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Manifestacija “Karavan srpskog filma”, u okviru koje će biti prikazano devet aktuelnih srpskih filmova, gostovaće od 3. do 26. decembra u osam gradova Srbije - Kniću, Kanjiži, Prijepolju, Ivanjici, Brusu, Blacu, Sečnju, i Aleksandrovcu.

Prvog decembarskog vikenda (3-5. decembra) “Karavan” će biti u Aleksandrovcu i Ivanjici, od 10. do 12. decembra u Kniću i Brusu, od 17. do 19. decembra u Prijepolju i Blacu, a od 24. do 26. decembra u Sečnju i Kanjiži.

Na repertoaru “Karavana” nalaze se filmovi “Pucnji u Marseju”, “Lihvar”, “Nečista krv - Greh predaka”, “Otac”, “Jedini izlaz”, “Toma”, “Oaza”, “Vikend s ćaletom” i “Južni vetar 2 - Ubrzanje”.

Manifestacija “Karavan srpskog filma” nastala je u organizaciji Filmskog centra Srbije sa idejom da se prikažu srpski filmovi koji su trenutno aktuelni ili su u prethodne dvije godine ušli u distribuciju, ali zbog epidemioloških mjera gledaoci širom Srbije nisu imali priliku da ih pogledaju u bioskopu.

U fokusu su gradovi koji nemaju bioskopsku opremu za prikazivanje filmova, a ni bioskopski repertoar - ideja Filmskog centra bila je da iznajmi najbolju bioskopsku opremu i omogući publici tamo da na ovaj način pogleda aktuelna srpska filmska ostvarenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana