Кан: Златна палма Жулији Дикорно за филм “Титан”

Танјуг
Кан: Златна палма Жулији Дикорно за филм “Титан”

КАН - Филм “Титан” освојио је данас Златну палму на Канском фестивалу, чиме је Францускиња Жулија Дикорно је постала друга жена редитељ која је освојила највећу награду на фестивалу који постоји 74 године.

Побједу је погрешно објавио предсједник жирија, амерички редитељ Спајк Ли усред програма, након чега је настала конфузија, пренио је АП.

Дикорно није одмах дошла на бину да преузме награду, па је умјесто тога чекала на званичну објаву на крају церемоније.

На крају програма, побједу “Титана” су објавили Ли и водитељка, холивудска глумица Шерон Стоун.

Након гафа, додаје АП, церемонија се наставила, а остале награде су дијељене, док је Ли држао руке на глави у невјерици.

Награда Гран при је подијељена иранској драми “Херој” и финском остварењу “Апартман број шест”.

Награду за најбољег режисера је добио Лео Каракс за “Анет”, а ријеч је о, како АП писе, фантастичном мјузиклу који је отворио фестивал.

Кејлеб Лондри Џонс је добио награду за најбољу глуму, док је Рената Реинсви освојила награду за најбољу глумицу у филму “Најгора особа на свијету”.

Хрватска драма “Мурина” коју је направила Антонета Аламат Кусијановић освојила је награду Златна камера, за најбољи деби.

Прошле године није било награда у Кану због пандемије, а овог пута је било публике, која је на улазу морала да докаже да је вакцинисана или негативна на ковид 19, док су маске биле обавезне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана