Јахорину филм фестивал отвара "Наших 15 година"

Срна
Foto: jahorinafest.org

ПАЛЕ - Фестивал документарног и кратког филма "Јахорина филм фестивал" сутра ће на Палама бити отворен пројекцијом филма "Наших 15 година", у присуству учесника, новинара и гостију.

Ове године селекциони тим погледао је више од 800 филмова и у четири фестивалске категорије, у конкуренцију за награде одабрана су 52 филма, од тога 31 документарни, 12 кратких, четири студентска и пет експерименталних филмова, саопштено је из прес службе "Јахорина филм фестивала".

Свечаног отварања 15. по реду фестивала ове године неће бити из познатих разлога, а манифестација ће бити отворена у хотелу "Дамис" у 19.00 часова.

Као и увијек, на "Јахорина филм фестивалу" биће приказани најбољи свјетски документарни и кратки играни филмови из претходне године, међу којима ће се традиционално наћи многи наслови приказани на највећим свјетским фестивалима и добитници најпрестижнијих награда.

Овогодишњи 15. фестивал биће одржан у прилагођеном формату и трајаће до суботе, 25. септембра. Гледање филмова на интернет платформи биће ограничено само на простор БиХ.

Конференција за новинаре планирана је за сутра, 22. септембра, у 18.45 часова.

Одабрана селекција најбољих свјетских и регионалних филмова, биће доступна путем дигиталне платформе /www.адриатв.муви.цом/ бесплатно, уз обавезну регистрацију, а други дио селекције, уз неопходне сагласности аутора, биће приказан на телевизији Источно Сарајево и у хотелу "Дамис".

Управа фестивала путем сервиса "Муви" је својим корисницима обезбиједила бесплатно, у видеотеци, десет филмова са овогодишњег издања Фестивала који се могу погледати до недјеље, 26. септембра, наводи се у саопштењу.

Комплетан програм фестивала са терминима пројекција може се погледати на страници /www.jahorinafest.org/

Јахорина филм фестивал је покренут 2007. године, а организатор је удружење "Јахоринафест".

Оснивач, умјетнички директор и селектор фестивала је Мирко Деспић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана