Jahorinu film festival otvara "Naših 15 godina"

Srna
Foto: jahorinafest.org

PALE - Festival dokumentarnog i kratkog filma "Jahorina film festival" sutra će na Palama biti otvoren projekcijom filma "Naših 15 godina", u prisustvu učesnika, novinara i gostiju.

Ove godine selekcioni tim pogledao je više od 800 filmova i u četiri festivalske kategorije, u konkurenciju za nagrade odabrana su 52 filma, od toga 31 dokumentarni, 12 kratkih, četiri studentska i pet eksperimentalnih filmova, saopšteno je iz pres službe "Jahorina film festivala".

Svečanog otvaranja 15. po redu festivala ove godine neće biti iz poznatih razloga, a manifestacija će biti otvorena u hotelu "Damis" u 19.00 časova.

Kao i uvijek, na "Jahorina film festivalu" biće prikazani najbolji svjetski dokumentarni i kratki igrani filmovi iz prethodne godine, među kojima će se tradicionalno naći mnogi naslovi prikazani na najvećim svjetskim festivalima i dobitnici najprestižnijih nagrada.

Ovogodišnji 15. festival biće održan u prilagođenom formatu i trajaće do subote, 25. septembra. Gledanje filmova na internet platformi biće ograničeno samo na prostor BiH.

Konferencija za novinare planirana je za sutra, 22. septembra, u 18.45 časova.

Odabrana selekcija najboljih svjetskih i regionalnih filmova, biće dostupna putem digitalne platforme /www.adriatv.muvi.com/ besplatno, uz obaveznu registraciju, a drugi dio selekcije, uz neophodne saglasnosti autora, biće prikazan na televiziji Istočno Sarajevo i u hotelu "Damis".

Uprava festivala putem servisa "Muvi" je svojim korisnicima obezbijedila besplatno, u videoteci, deset filmova sa ovogodišnjeg izdanja Festivala koji se mogu pogledati do nedjelje, 26. septembra, navodi se u saopštenju.

Kompletan program festivala sa terminima projekcija može se pogledati na stranici /www.jahorinafest.org/

Jahorina film festival je pokrenut 2007. godine, a organizator je udruženje "Jahorinafest".

Osnivač, umjetnički direktor i selektor festivala je Mirko Despić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana