“Ирац” у биоскопима само реклама за “Нетфликс”

Агенције
“Ирац” у биоскопима само реклама за “Нетфликс”

Филм “Ирац” Мартина Скорсезеа, у којем главне улоге тумаче Роберт де Ниро и Ал Паћино, већ је побрао најбоље критике свуда у свијету, али у неким земљама, попут Њемачке, скоро да није ни било могуће погледати га у биоскопима.

Како пишу страни медији предвођени недјељником “Цајт”, у питању је сукоб између “Нетфликса” и биоскопа.
Наиме, овај филм у продукцији “Нетфликса” једва да се игдје могао или још може наћи у биоскопима у Њемачкој.

Кристијан Бројер, пословођа ланца биоскопа “Јорк” и предсједник удружења које заступа интересе око 300 њемачких биоскопа, сматра да се ради о економској политици и покушају уништења тржишта.
Он тврди да би приказивање филма “Ирац” у биоскопу било само реклама за “Нетфликс”.

- Ова дивовска платформа је одобрила свега двије седмице за ексклузивно приказивање у биоскопима, а након тога је филм већ пустила на стриминг свима који плаћају приступ “Нетфликсу” - рекао је Бројер.

Он објашњава да је у бранши уобичајено да филмови најмање четири мјесеца ексклузивно буду у биоскопима прије него што се прикажу на други начин - на ДВД-у или телевизији.
- Други велики играчи који имају платформе сличне “Нетфликсу”, рецимо “Амазон” или нови “Дизни+”, за сада се држе правила и не јуре да филм пусте на платформи док је још у биоскопу. Пред “Нетфликсовим” примјером не смије се попустити - ако биоскопи под тим условима приказују филм, онда ће и друге продукције почети да се понашају исто - сматра Бројер.

Прва службена најава за “Нетфликсову” серију “Рагнарок” недавно је објављена, а серија ће бити доступна од 31. јануара. Творац серије је Адам Прајс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана