“Irac” u bioskopima samo reklama za “Netfliks”

Agencije
“Irac” u bioskopima samo reklama za “Netfliks”

Film “Irac” Martina Skorsezea, u kojem glavne uloge tumače Robert de Niro i Al Paćino, već je pobrao najbolje kritike svuda u svijetu, ali u nekim zemljama, poput Njemačke, skoro da nije ni bilo moguće pogledati ga u bioskopima.

Kako pišu strani mediji predvođeni nedjeljnikom “Cajt”, u pitanju je sukob između “Netfliksa” i bioskopa.
Naime, ovaj film u produkciji “Netfliksa” jedva da se igdje mogao ili još može naći u bioskopima u Njemačkoj.

Kristijan Brojer, poslovođa lanca bioskopa “Jork” i predsjednik udruženja koje zastupa interese oko 300 njemačkih bioskopa, smatra da se radi o ekonomskoj politici i pokušaju uništenja tržišta.
On tvrdi da bi prikazivanje filma “Irac” u bioskopu bilo samo reklama za “Netfliks”.

- Ova divovska platforma je odobrila svega dvije sedmice za ekskluzivno prikazivanje u bioskopima, a nakon toga je film već pustila na striming svima koji plaćaju pristup “Netfliksu” - rekao je Brojer.

On objašnjava da je u branši uobičajeno da filmovi najmanje četiri mjeseca ekskluzivno budu u bioskopima prije nego što se prikažu na drugi način - na DVD-u ili televiziji.
- Drugi veliki igrači koji imaju platforme slične “Netfliksu”, recimo “Amazon” ili novi “Dizni+”, za sada se drže pravila i ne jure da film puste na platformi dok je još u bioskopu. Pred “Netfliksovim” primjerom ne smije se popustiti - ako bioskopi pod tim uslovima prikazuju film, onda će i druge produkcije početi da se ponašaju isto - smatra Brojer.

Prva službena najava za “Netfliksovu” seriju “Ragnarok” nedavno je objavljena, a serija će biti dostupna od 31. januara. Tvorac serije je Adam Prajs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana