Хоакин Финикс желио да створи непрепознатљив лик Џокера

Агенције
Хоакин Финикс желио да створи непрепознатљив лик Џокера

Венеција - Хоакин Финикс, чији је нови филм “Џокер” доживио овације на Међународном филмском фестивалу у Венецији и већ се помиње као добитник неке од фестивалских награда, тврди да је овом улогом желио да створи лик који би био непрепознатљив.

- Желио сам слободу да креирам лик који нема никакве везе са претходним верзијама. Оно што је ту улогу чинило за мене атрактивном је да га је тешко дефинисати и нисам имао жељу да га дефинишем - казао је Финикс.

Финикс игра Артура Флека, комедијанта којег професионалне и личне грешке на крају приморавају да постане нихилистички, застрашујући Џокер.

Да би се припремио за ову улогу, Финикс је прочитао књигу о политичким убицама како би схватио такве особе и њихову мотивацију.

У Финиксовом “Џокеру” партнери су му Роберт де Ниро, Зази Битц, Марк Марон, а режисер је био Тод Филипс који је са Скотом Силвером написао сценарио.

Филм је, сматрају продуценти, био најочекиванији учесник фестивала, а његов директор Алберто Барбера је изјавио да је очекивано да филм буде кандидат за “Оскара”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана