Hoakin Finiks želio da stvori neprepoznatljiv lik Džokera

Agencije
Hoakin Finiks želio da stvori neprepoznatljiv lik Džokera

Venecija - Hoakin Finiks, čiji je novi film “Džoker” doživio ovacije na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji i već se pominje kao dobitnik neke od festivalskih nagrada, tvrdi da je ovom ulogom želio da stvori lik koji bi bio neprepoznatljiv.

- Želio sam slobodu da kreiram lik koji nema nikakve veze sa prethodnim verzijama. Ono što je tu ulogu činilo za mene atraktivnom je da ga je teško definisati i nisam imao želju da ga definišem - kazao je Finiks.

Finiks igra Artura Fleka, komedijanta kojeg profesionalne i lične greške na kraju primoravaju da postane nihilistički, zastrašujući Džoker.

Da bi se pripremio za ovu ulogu, Finiks je pročitao knjigu o političkim ubicama kako bi shvatio takve osobe i njihovu motivaciju.

U Finiksovom “Džokeru” partneri su mu Robert de Niro, Zazi Bitc, Mark Maron, a režiser je bio Tod Filips koji je sa Skotom Silverom napisao scenario.

Film je, smatraju producenti, bio najočekivaniji učesnik festivala, a njegov direktor Alberto Barbera je izjavio da je očekivano da film bude kandidat za “Oskara”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana