“Господар прстенова” поново на великом платну: Стиже анимирани филм “Рат за Рохирам”

Б. П.
“Господар прстенова” поново на великом платну: Стиже анимирани филм “Рат за Рохирам”

Легендарна књижевна и филмска франшиза “Господар прстенова” враћа се на велико платно, кроз сарадњу студија “Њу лајн синема” и “Ворнер брос”, али овај пут као анима филм под називом “Господар прстенова: Рат за Рохирам”.

Наводно, “Оскаром” награђени аутори Питер Џексон и Френ Волш нису тренутно укључени у пројекат, али то још није званично потврђено. Сценариста Филипа Бојенс, која је добила “Оскара” за свој рад на трећем дијелу трилогије “Повратак краља”, биће савјетник за нови пројекат, који ће режирати Кенџи Камијама.

Пројекат анимације одмакао је далеко захваљујући врхунској анимацији компаније “Сола ентертејнмент”, а тренутно се ради давање гласова јунацима. Анима се планира дистрибуисати широм свијета  путем компаније “Ворнер брос”.

“Рат за Рохирам” је фокусиран на лик из додатка оригиналне Толкинове књиге, краља Рохана, познатог као Хелм Хамерхенд и легендарну битку која је помогла да се Средња земља обликује у краљевство познато из “Господара прстенова”. Анима ће проширити неиспричану причу о настанку тврђаве Хелмов понор, залазећи у живот и крвава времена краља Хелма. Филм прати трилогију “Господар прстенова”, а хронолошки је постављен отприлике 250 година прије тих филмова, чија се радња одвија током трећег доба.

Ричард Бренер, предсједник и главни креативни директор компаније “Њу лајн синема”, рекао је да узбуђење око овог пројекта дијеле и аутори и обожаваоци.

- Сви осјећамо дубоку наклоност према изванредном свијету из пера Џ.Р.Р. Толкина, а ово је сјајна прилика да зароните у свијет Средње земље са тимом из компаније “Ворнер брос” - наводи он.

Режисер и сценариста Камијама стоји иза чувених анима пројеката као што су филм “Истребљивач: Црни лотос” и телевизијска серија серија “Ghost in the Shell: Stand Alone”, док су Џефри Адис и Вил Метјуз ангажовани као сценаристи на новом пројекту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана