“Gospodar prstenova” ponovo na velikom platnu: Stiže animirani film “Rat za Rohiram”

B. P.
“Gospodar prstenova” ponovo na velikom platnu: Stiže animirani film “Rat za Rohiram”

Legendarna književna i filmska franšiza “Gospodar prstenova” vraća se na veliko platno, kroz saradnju studija “Nju lajn sinema” i “Vorner bros”, ali ovaj put kao anima film pod nazivom “Gospodar prstenova: Rat za Rohiram”.

Navodno, “Oskarom” nagrađeni autori Piter Džekson i Fren Volš nisu trenutno uključeni u projekat, ali to još nije zvanično potvrđeno. Scenarista Filipa Bojens, koja je dobila “Oskara” za svoj rad na trećem dijelu trilogije “Povratak kralja”, biće savjetnik za novi projekat, koji će režirati Kendži Kamijama.

Projekat animacije odmakao je daleko zahvaljujući vrhunskoj animaciji kompanije “Sola entertejnment”, a trenutno se radi davanje glasova junacima. Anima se planira distribuisati širom svijeta  putem kompanije “Vorner bros”.

“Rat za Rohiram” je fokusiran na lik iz dodatka originalne Tolkinove knjige, kralja Rohana, poznatog kao Helm Hamerhend i legendarnu bitku koja je pomogla da se Srednja zemlja oblikuje u kraljevstvo poznato iz “Gospodara prstenova”. Anima će proširiti neispričanu priču o nastanku tvrđave Helmov ponor, zalazeći u život i krvava vremena kralja Helma. Film prati trilogiju “Gospodar prstenova”, a hronološki je postavljen otprilike 250 godina prije tih filmova, čija se radnja odvija tokom trećeg doba.

Ričard Brener, predsjednik i glavni kreativni direktor kompanije “Nju lajn sinema”, rekao je da uzbuđenje oko ovog projekta dijele i autori i obožavaoci.

- Svi osjećamo duboku naklonost prema izvanrednom svijetu iz pera Dž.R.R. Tolkina, a ovo je sjajna prilika da zaronite u svijet Srednje zemlje sa timom iz kompanije “Vorner bros” - navodi on.

Režiser i scenarista Kamijama stoji iza čuvenih anima projekata kao što su film “Istrebljivač: Crni lotos” i televizijska serija serija “Ghost in the Shell: Stand Alone”, dok su Džefri Adis i Vil Metjuz angažovani kao scenaristi na novom projektu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana