Глумац Жељко Димић у трци за улогу у новом филму о Џејмсу Бонду

С.К.
Глумац Жељко Димић у трци за улогу у новом филму о Џејмсу Бонду

ЊУЈОРК - Глумац Жељко Димић (Jack Dimich) припрема се за кастинг за улогу у новом филму о агенту Џејмсу Бонду, а за „Глас Српске“ открива да је тренутно у избору између 40 глумаца који се боре за шест улога негативаца.

Глумац рођен у Козарској Дубици, који је током протеклих година остварио запажен успјех у Сједињеним Америчким Државама, наглашава да о филму, чије снимање би требало да почне најраније идуће године, ни о улози тренутно не може да много каже. 

- Оно што могу рећи јестe то да ће у филму бити шест битнијих негативаца - од најмање заступљеног до главног. Ја сам само прошао неколико филтера од више од 1.000 кандидата. Сада нас је остало 40-так за тих шест негативаца и радићу screen тест тек на прољеће за једног од њих, тако да вам ништа не могу конкретно рећи, за сада – истиче Димић.

С обзиром на то да су „Бондови“ негативци увијек живописни ликови и кључни покретач приче , не треба сумњати у то да ће и овог пута противници тајног агента 007 бити занимљиви. 

-Добио сам синопсис и опис свих негативаца у филму али, наравно, то тренутно не могу да дијелим са јавношћу. Ипак, могу открити да их има различитих националности и са различитих језичких подручја – наглашава Димић.

Претходни 007 - Даниел Крејг 2021. године снимио је свој посљедњи филм за франшизу  (No Time To Die) и од тада се много спекулише о томе ко ће бити нови Џејмс Бонд, а свог фаворита има и Димић.

-За сада се не зна ко ће бити нови агент 007. Лично бих желио да то буде Том Харди јер сам с њим радио филм „The Drop“ и мислим да је одличан глумац. Али, наравно ту одлуку ће донијети продуценти, према мојој процјени, до краја љета ове године, што важи и за остале улоге у филму – наглашава Димић чији је омиљени филм о агенту 007 „Из Русије с љубављу“ у којем Џејмса Бонда глуми Шон Конери.

Димића однедавно публика може да види у ТВ серији „Вера“. У причи о шпијунки Вери Пешић, Димић глуми др Ђорђа Роша.

-Публика и критика су више него добро реаговали на овај филм редитеља Недељка Ковачића у продукцији Данке Милошевић. То ме уопште не изненађује јер је филм одлично урађен и у њему  је учествовала одлична екипа глумаца и осталих који су дали све од себе да овај филм заиста буде гледан и упамћен. Било ми је задовољство што сам имао прилику да тумачим улогу др Роша у овом одличном пројекту. Не бих се изненадио да серија „Вера“ буде најгледанија у региону ове године – каже Димић.

Иако је прошле године био углавном заузет снимањем серија и филмова у Србији и Српској, Димић је успио и да оствари запажену улогу у филму „Rocketry“, гдје игра професора Јуџина Скота, науцника НАСА који покушава да раскринка намјере једног научника из Индије у вези њиховог свемирског програма.

-Филм је енглеско-индијска копродукција и базиран је на истинитој причи. Управо је номинован у двије категорије за награду IIFA Академије у 2023. години – рекао је Димић.

Публика ће га од фебруара гледати у другој сезони серије „Бележница професора Мишковића“ у режији Мирослава Лекића, у којој игра Џефа Бојда, оперативца ЦИА за Балкан.

Недавно је требало да гостује са са монодрамом „Ој, животе“ у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци, али је то одгођено за почетак маја због Димићевих обавеза у Америци.

Када је ријеч пројектима о 2023. години, наглашава да има више  понуђених улога и у региону, као и у Америци.

-Кад донесем одлуку које од од понуђених ми пројеката ћу прихватити и гдје ћу радити, биће ми задовољство да то подијелим са јавношћу. Приоритетна ми је, наравно, улога заповједника логора у филму „Златни рез 42“ (Дјеца Козаре) Лордана Зафрановића која је, како сам већ рекао, једна од најзначајнијих у мојој каријери до сада – истакао је Димић и додао да очекује на снимању Зафрановићевог филма буде од љета ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана