Glumac Željko Dimić u trci za ulogu u novom filmu o Džejmsu Bondu

S.K.
Glumac Željko Dimić u trci za ulogu u novom filmu o Džejmsu Bondu

NjUJORK - Glumac Željko Dimić (Jack Dimich) priprema se za kasting za ulogu u novom filmu o agentu Džejmsu Bondu, a za „Glas Srpske“ otkriva da je trenutno u izboru između 40 glumaca koji se bore za šest uloga negativaca.

Glumac rođen u Kozarskoj Dubici, koji je tokom proteklih godina ostvario zapažen uspjeh u Sjedinjenim Američkim Državama, naglašava da o filmu, čije snimanje bi trebalo da počne najranije iduće godine, ni o ulozi trenutno ne može da mnogo kaže. 

- Ono što mogu reći jeste to da će u filmu biti šest bitnijih negativaca - od najmanje zastupljenog do glavnog. Ja sam samo prošao nekoliko filtera od više od 1.000 kandidata. Sada nas je ostalo 40-tak za tih šest negativaca i radiću screen test tek na proljeće za jednog od njih, tako da vam ništa ne mogu konkretno reći, za sada – ističe Dimić.

S obzirom na to da su „Bondovi“ negativci uvijek živopisni likovi i ključni pokretač priče , ne treba sumnjati u to da će i ovog puta protivnici tajnog agenta 007 biti zanimljivi. 

-Dobio sam sinopsis i opis svih negativaca u filmu ali, naravno, to trenutno ne mogu da dijelim sa javnošću. Ipak, mogu otkriti da ih ima različitih nacionalnosti i sa različitih jezičkih područja – naglašava Dimić.

Prethodni 007 - Daniel Krejg 2021. godine snimio je svoj posljednji film za franšizu  (No Time To Die) i od tada se mnogo spekuliše o tome ko će biti novi Džejms Bond, a svog favorita ima i Dimić.

-Za sada se ne zna ko će biti novi agent 007. Lično bih želio da to bude Tom Hardi jer sam s njim radio film „The Drop“ i mislim da je odličan glumac. Ali, naravno tu odluku će donijeti producenti, prema mojoj procjeni, do kraja ljeta ove godine, što važi i za ostale uloge u filmu – naglašava Dimić čiji je omiljeni film o agentu 007 „Iz Rusije s ljubavlju“ u kojem Džejmsa Bonda glumi Šon Koneri.

Dimića odnedavno publika može da vidi u TV seriji „Vera“. U priči o špijunki Veri Pešić, Dimić glumi dr Đorđa Roša.

-Publika i kritika su više nego dobro reagovali na ovaj film reditelja Nedeljka Kovačića u produkciji Danke Milošević. To me uopšte ne iznenađuje jer je film odlično urađen i u njemu  je učestvovala odlična ekipa glumaca i ostalih koji su dali sve od sebe da ovaj film zaista bude gledan i upamćen. Bilo mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da tumačim ulogu dr Roša u ovom odličnom projektu. Ne bih se iznenadio da serija „Vera“ bude najgledanija u regionu ove godine – kaže Dimić.

Iako je prošle godine bio uglavnom zauzet snimanjem serija i filmova u Srbiji i Srpskoj, Dimić je uspio i da ostvari zapaženu ulogu u filmu „Rocketry“, gdje igra profesora Judžina Skota, naucnika NASA koji pokušava da raskrinka namjere jednog naučnika iz Indije u vezi njihovog svemirskog programa.

-Film je englesko-indijska koprodukcija i baziran je na istinitoj priči. Upravo je nominovan u dvije kategorije za nagradu IIFA Akademije u 2023. godini – rekao je Dimić.

Publika će ga od februara gledati u drugoj sezoni serije „Beležnica profesora Miškovića“ u režiji Miroslava Lekića, u kojoj igra Džefa Bojda, operativca CIA za Balkan.

Nedavno je trebalo da gostuje sa sa monodramom „Oj, živote“ u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, ali je to odgođeno za početak maja zbog Dimićevih obaveza u Americi.

Kada je riječ projektima o 2023. godini, naglašava da ima više  ponuđenih uloga i u regionu, kao i u Americi.

-Kad donesem odluku koje od od ponuđenih mi projekata ću prihvatiti i gdje ću raditi, biće mi zadovoljstvo da to podijelim sa javnošću. Prioritetna mi je, naravno, uloga zapovjednika logora u filmu „Zlatni rez 42“ (Djeca Kozare) Lordana Zafranovića koja je, kako sam već rekao, jedna od najznačajnijih u mojoj karijeri do sada – istakao je Dimić i dodao da očekuje na snimanju Zafranovićevog filma bude od ljeta ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana