Филму "Крајпуташ у Јасенову“ награда за најбољи дигитални садржај

Срна
Филму "Крајпуташ у Јасенову“ награда за најбољи дигитални садржај

БЕОГРАД - Награда за најбољи дигитални садржај за „Временску линију културе Србије и Срба ван матице“ додијељена је филму „Крајпуташ у Јасенову“ (Поп Ристов спомен у Јасенову) Миомира Филиповића, због снажне поруке о чувању и бризи за културно насљеђе Србије, саопштено је из Завода за проучавање културног развитка Србије.

Овај филм је побиједио у конкуренцији више од 100 разноврсних приједлога пристиглих од 8. априла на „Временску линију културе Србије и Срба ван матице“ овог завода, који у највећем дијелу одликују квалитет, иновативност и професионални приступ.

У образложењу стручне комисија Завода наведено је да је аутор својим несебичним и несвакидашњим залагањем у овом филму на јединствен начин показао примјер личног залагања за његовање културе сјећања и вриједности које из ње проистичу.

Филиповић је навео да је филмом желио да инспирише и мотивише друге људе да учине сличне кораке од значаја за културу и углед Србије.

Завод за проучавање културног развитка је 8. априла упутио позив за слање дигиталних садржаја за „Временску линију културе Србије и Срба ван матице“.

Пристигло је више од 100 приједлога различитих текстова, слика, филмова, виртуелних изложби и других дигиталних садржаја, како од институција и организација у области културе и туризма, тако и од појединаца који су својом креативношћу жељели да обогате „Временску линију културе“.

Дио пристиглих радова и приједлога већ је јавно објављен на сајту „Временске линије“ и лако је доступан уз кориштење тага „остани код куће“, док ће остатак пристиглог богатог материјала, такође, ускоро наћи своје мјесто на сајту.

Награђени филм доступан је за гледање на „Јутјубу“ ( www.youtube.com/watch?v=ErUST5s4GNU ). 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана