Filmu "Krajputaš u Jasenovu“ nagrada za najbolji digitalni sadržaj

Srna
Filmu "Krajputaš u Jasenovu“ nagrada za najbolji digitalni sadržaj

BEOGRAD - Nagrada za najbolji digitalni sadržaj za „Vremensku liniju kulture Srbije i Srba van matice“ dodijeljena je filmu „Krajputaš u Jasenovu“ (Pop Ristov spomen u Jasenovu) Miomira Filipovića, zbog snažne poruke o čuvanju i brizi za kulturno nasljeđe Srbije, saopšteno je iz Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Srbije.

Ovaj film je pobijedio u konkurenciji više od 100 raznovrsnih prijedloga pristiglih od 8. aprila na „Vremensku liniju kulture Srbije i Srba van matice“ ovog zavoda, koji u najvećem dijelu odlikuju kvalitet, inovativnost i profesionalni pristup.

U obrazloženju stručne komisija Zavoda navedeno je da je autor svojim nesebičnim i nesvakidašnjim zalaganjem u ovom filmu na jedinstven način pokazao primjer ličnog zalaganja za njegovanje kulture sjećanja i vrijednosti koje iz nje proističu.

Filipović je naveo da je filmom želio da inspiriše i motiviše druge ljude da učine slične korake od značaja za kulturu i ugled Srbije.

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka je 8. aprila uputio poziv za slanje digitalnih sadržaja za „Vremensku liniju kulture Srbije i Srba van matice“.

Pristiglo je više od 100 prijedloga različitih tekstova, slika, filmova, virtuelnih izložbi i drugih digitalnih sadržaja, kako od institucija i organizacija u oblasti kulture i turizma, tako i od pojedinaca koji su svojom kreativnošću željeli da obogate „Vremensku liniju kulture“.

Dio pristiglih radova i prijedloga već je javno objavljen na sajtu „Vremenske linije“ i lako je dostupan uz korištenje taga „ostani kod kuće“, dok će ostatak pristiglog bogatog materijala, takođe, uskoro naći svoje mjesto na sajtu.

Nagrađeni film dostupan je za gledanje na „Jutjubu“ ( www.youtube.com/watch?v=ErUST5s4GNU ). 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana