Филмски повратак краља рокенрола

Миланка Митрић/агенције
Филмски повратак краља рокенрола

БАЊАЛУКА/БЕОГРАД – Филм о краљу рокенрола, инспирисан само дијеловима његовог бурног живота испуњеног музиком, коначно је угледао свјетлост дана, а од синоћ је доступан на редовном репертоару биоскопа широм свијета, те тако и у градовима Српске и региона.

Ова биографска драма, кратко названа “Елвис”, у режији База Лурмана претпремијерно је приказана прексиноћ у биоскопима у Београду и Бањалуци.

Претпремијерно извођење у Београду било је обиљежено музиком, јер је пјевач Филип Жмахер приредио мини концерт на којем је извео непролазне хитове Елвиса Прислија.

- У част краља рокенрола Елвиса Прислија драго ми је да поделимо део те душе са вама. Хвала вам што сте дошли - навео је Жмахер.

Биографска драма о Елвису, којег игра Остин Батлер, прати успон краља рокенрола и приказује период од 1953. године до 1977. године, када је својим пјесмама и албумима освајао топ листе. У два и по сата, колико филм траје, публика упловљава у свијет музике и мрачне стране шоубизниса, те свједочи причи о мање познатим детаљима из његовог живота.

Остварење оживљава причу о његовој каријери и животу, успонима и падовима великог талента и то кроз призму његовог односа са менаџером Томом Паркером, а којег игра Том Хенкс.

Присли је био својеврсни феномен, а на неки начин је и данас, 45 година након смрти. Снимио је десетине албума, оставио антологијске хитове и глумио у више од 30 играних филмова и створио култни статус.

- Прича дубоко задире у сложену динамику њиховог односа који се протеже кроз 20 година, од Прислијевог успона, па све до врхунаца његове славе без преседана. У средишту филма је и однос с једном од најзначајнијих и најутицајнијих особа у Елвисовом животу Присилом Присли - стоји у краћем опису радње филма.

Филм је премијерно приказан у мају на Канском фестивалу и добио је углавном измијешане критике, с посебним похвалама за глуму Остина Батлера.

Сценарио за филм потписују Лурман, Сем Бромел, Крејг Пирс и Џереми Донер из приче Лурмана и Донера, продуценти филма су Лурман, Гајл Бермен, Кетрин Мартин, Патрик Мекормик и Шулер Вајс.

Филмску музику је компоновао Елиот Вилер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана