Filmski povratak kralja rokenrola

Milanka Mitrić/agencije
Filmski povratak kralja rokenrola

BANjALUKA/BEOGRAD – Film o kralju rokenrola, inspirisan samo dijelovima njegovog burnog života ispunjenog muzikom, konačno je ugledao svjetlost dana, a od sinoć je dostupan na redovnom repertoaru bioskopa širom svijeta, te tako i u gradovima Srpske i regiona.

Ova biografska drama, kratko nazvana “Elvis”, u režiji Baza Lurmana pretpremijerno je prikazana preksinoć u bioskopima u Beogradu i Banjaluci.

Pretpremijerno izvođenje u Beogradu bilo je obilježeno muzikom, jer je pjevač Filip Žmaher priredio mini koncert na kojem je izveo neprolazne hitove Elvisa Prislija.

- U čast kralja rokenrola Elvisa Prislija drago mi je da podelimo deo te duše sa vama. Hvala vam što ste došli - naveo je Žmaher.

Biografska drama o Elvisu, kojeg igra Ostin Batler, prati uspon kralja rokenrola i prikazuje period od 1953. godine do 1977. godine, kada je svojim pjesmama i albumima osvajao top liste. U dva i po sata, koliko film traje, publika uplovljava u svijet muzike i mračne strane šoubiznisa, te svjedoči priči o manje poznatim detaljima iz njegovog života.

Ostvarenje oživljava priču o njegovoj karijeri i životu, usponima i padovima velikog talenta i to kroz prizmu njegovog odnosa sa menadžerom Tomom Parkerom, a kojeg igra Tom Henks.

Prisli je bio svojevrsni fenomen, a na neki način je i danas, 45 godina nakon smrti. Snimio je desetine albuma, ostavio antologijske hitove i glumio u više od 30 igranih filmova i stvorio kultni status.

- Priča duboko zadire u složenu dinamiku njihovog odnosa koji se proteže kroz 20 godina, od Prislijevog uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave bez presedana. U središtu filma je i odnos s jednom od najznačajnijih i najuticajnijih osoba u Elvisovom životu Prisilom Prisli - stoji u kraćem opisu radnje filma.

Film je premijerno prikazan u maju na Kanskom festivalu i dobio je uglavnom izmiješane kritike, s posebnim pohvalama za glumu Ostina Batlera.

Scenario za film potpisuju Lurman, Sem Bromel, Krejg Pirs i Džeremi Doner iz priče Lurmana i Donera, producenti filma su Lurman, Gajl Bermen, Ketrin Martin, Patrik Mekormik i Šuler Vajs.

Filmsku muziku je komponovao Eliot Viler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana