Филмска прича “Хотела Балкан” у дворишту куће Чејван: Спој садашњости и прошлости Бањалуке

Г.С.
Филмска прича “Хотела Балкан” у дворишту куће Чејван: Спој садашњости и прошлости Бањалуке

Глумац Адем Чејван у историји Бањалуке остао је упамћен као човјек због којег су осамдесетих година прошлог вијека у Бањалуку долазила највећа имена тадашњег глумишта.

 

Он је био оснивач догађаја “Сусрети за глумце у мају” који су трајали од 1981. до 1987. године у Бањалуци.

Ових дана се у дворишту некадашње куће породице Чејван, старе више од 200 година, поново покреће филмска прича Бањалуке, у режији “Босонога продукције” која у посљедње вријеме ниже запажене пројекте. Један од њих је и серија “Хотел Балкан” чија екипа вриједно снима на једној од најстаријих и најзначајнијих локација у граду на Врбасу.

- Ово је град слободе. Ово је град смишљености. Град препун бајки о самом себи - својевремено је о Бањалуци говорио Чејван, рођен и одрастао у Бањалуци, из које је често одлазио, али јој се увијек враћао.

Познате и мање знане приче, које живе и данас, послужиле су творцима поменуте теленовеле као инспирација за сценарио. Симболично, враћајући се у прошлост, некадашња кућа угледне бањалучке породице Чејван отворила је врата творцима серије “Хотел Балкан”, приче о подједнако угледној бањалучкој породици Курузовић, њиховим односима, тајнама и интригама.

- Будући да је радња ретроспективна, од значаја су нам сва историјска истраживања рађена за овај пројекат, па самим тим и богата историја ове куће. Од самих зидина овог здања, преко приче која стоји иза њих, па до саме унутрашњости, све се савршено уклопило - навео је редитељ друге екипе серије Саша Хајдуковић.

Све тајне Курузовића биће разоткривене на Суперстар ТВ-у, гдје емитовање теленовеле “Хотел Балкан”, пројекта “Телекома Србије”, почиње ове јесени.

Тада уједно креће и снимање друге сезоне ове серије, чији је редитељ Саша Карановић, а која је окупила бројна глумачка имена попут Радоја Чупића, Сање Поповић, Боре Ненића, Наташе Иванчевић и многих других, баш као што је то некада радио Адем Чејван.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана