Филм “Топ Ган: Маверик” стиже у Синеплекс “Палас”: Емоција у средишту акционог спектакла

Бранислав Предојевић
Филм “Топ Ган: Маверик” стиже у Синеплекс “Палас”: Емоција у средишту акционог спектакла

БАЊАЛУКА - Наставак легендарног филма “Топ Ган” под називом “Топ Ган: Маверик”, налази се од данас на редовном репертоару биоскопа Синеплекса “Палас”.

Ово је наставак култног филма покојног режисера Тонија Скота из 1986. године, који доноси спектакуларне сцене, одличну музику и врхунски глумачки тим у саставу Том Круз, Вал Килмер, Мајлс Телер,  Џенифер Конели, Џон Хам и Ед Харис. Режисер је Џозеф Косински, док је сценарио дјело Итана Кругера, Ерика Сингера и Кристофера Мекверија, а синопсис прати однос  Маверика и сина његовог покојног пријатеља Гуса.

- Послије више од 30 година служења у морнарици, као један од најбољих пилота, Пит Маверик Мичел је тамо гдје би и требало да буде. Пробије баријере као тест пилот и избјегава да прихвати унапређење које би га заувијек спустило на земљу. Када је почео да подучава вод младих пилота који су на обуци за специјалне мисије, Маверик среће поручника Бредлија Бредшоа чији је надимак Рустер, сина Мавериковог покојног пријатеља поручника Ника Бредшоа, званог Гус. Суочавајући се са неизвјесном будућношћу и са духовима прошлости Маверик се упушта у борбу са својим највећим страхом, што ће кулминирати мисијом која захтијева велику жртву - пише у најави филма. Косински каже да причу и атмосферу његовог филма свакако одређују године главног јунака и његов однос са прошлошћу.

- Маверик је у првом филму био у својим раним двадесетим, а сада је у педесетим. Морало је то бити другачије путовање, али било је важно да је то било путовање за човјека у другом дијелу свог живота. “О Топ гану” размишљамо као о акционом филму, али ја о њему размишљам као о драми. Има невјероватних акционих сцена у њему, али у средишту је људска емоција - рекао је Косински. Ипак, као што је уобичајено за филмове продуцента Џерија Брукхајмера и Тома Круза кључна компонента филма “Топ Ган: Маверик” јесте питање колико је спектакуларних акционих секвенци практично снимљено. Бројни интервјуи и снимци иза кулиса говорили су о интензивној каскадерској обуци коју је прошла глумачка екипа како би ваздушне борбе изгледале што аутентичније на екрану. Сам филм коштао је око 150 милиона долара, што практично значи да би требао зарадити преко 350 милиона долара да надокнади своје трошкове, а прва предвиђања зараде за викенд отварање најављују 180 милиона долара.

Оригинални филм један је од Крузових најпознатијих филмова у каријери и био је наслов са највећом зарадом из 1986. док наставак на свој страни осим великог буџета и врло добрих првих рецензија (97% од 162 критике су позитивне, са просјечном оцјеном од 8,4), има и јак фактор носталгије и препознатљивост бренда, што би га могло довести до новог успјеха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана