Филм Срдана Голубовића вечерас отвара ФЕСТ у Београду: “Отац” гађа право у срце

Agencije
Филм Срдана Голубовића вечерас отвара ФЕСТ у Београду: “Отац” гађа право у срце

Пројекцијом филма “Отац” Срдана Голубовића вечерас у Центру “Сава” почиње 48. Међународни филмски фестивал - ФЕСТ у Београду, а све до 8. марта под слоганом “Скупљачи емоција” публика ће имати прилику да погледа 100 филмова у седам програмских цјелина.

Планирано је 300 пројекција у девет биоскопских сала.

Манифестација се одржава у знаку великог умјетника Бекима Фехмиуа, који нас је напустио прије десет година, а његов син Уликс, такође велики глумац, на свечаном отварању у Центру “Сава” “Београдског победника” предаће великој глумици Мири Бањац.

Коста Гаврас је лауреат “Београдског победника” за изузетан допринос филмској умјетности, који ће му бити уручен 7. марта у Комбак дворани пред пројекцију његовог новог филма “Понашајте се као одрасли”.

Исто признање припашће и великој свјетској звијезди Џону Малковичу који затвара ФЕСТ 8. марта музичко-сценским перформансом “Музички критичар”.

Умјетнички директор фестивала Југослав Пантелић објаснио је да ће у такмичарском дијелу програма бити приказано 20 филмова из 17 држава.

- Посебна нам је част да су међу гостима ФЕСТ-а аутори који стварали филмове који су у програму фестивала. Од Косте Гавраса до Џона Малковича, Дејвида Тјулиса, па све до Оугуста Дила који тумачи улогу у новом филму Теренса Малика “ А хидден лифе”. Верујем да ће управо ремек-дело Теренса Малика обележити ово издање фестивала - казао је Пантелић и додао да је у жирију Такмичарског програма фестивала један од најтраженијих њемачких глумаца Клеменс Шик.

За остварење “Отац” које ће бити приказано на отварању фестивала Пантелић каже да има велики међународни потенцијал за успјех.

- Филм “Отац” натера публику да му се преда јер гађа право у срце. Имамо улогу каријере Горана Богдана и сигуран сам да ћемо много слушати о тој јакој драми која ће са успехом представљати српску кинематографију у свету - казао је Пантелић.

Џастин Тимберлејк и СЗА објавили су нову пјесму из саундтрека “Троллс Њорлд Тоур” која носи назив “Тхе Отхер Сиде”. Ријеч је о синглу који је написао Тимберлејк заједно с продуцентом Лудвигом Горансоном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана