Film Srdana Golubovića večeras otvara FEST u Beogradu: “Otac” gađa pravo u srce

Agencije
Film Srdana Golubovića večeras otvara FEST u Beogradu: “Otac” gađa pravo u srce

Projekcijom filma “Otac” Srdana Golubovića večeras u Centru “Sava” počinje 48. Međunarodni filmski festival - FEST u Beogradu, a sve do 8. marta pod sloganom “Skupljači emocija” publika će imati priliku da pogleda 100 filmova u sedam programskih cjelina.

Planirano je 300 projekcija u devet bioskopskih sala.

Manifestacija se održava u znaku velikog umjetnika Bekima Fehmiua, koji nas je napustio prije deset godina, a njegov sin Uliks, takođe veliki glumac, na svečanom otvaranju u Centru “Sava” “Beogradskog pobednika” predaće velikoj glumici Miri Banjac.

Kosta Gavras je laureat “Beogradskog pobednika” za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, koji će mu biti uručen 7. marta u Kombak dvorani pred projekciju njegovog novog filma “Ponašajte se kao odrasli”.

Isto priznanje pripašće i velikoj svjetskoj zvijezdi Džonu Malkoviču koji zatvara FEST 8. marta muzičko-scenskim performansom “Muzički kritičar”.

Umjetnički direktor festivala Jugoslav Pantelić objasnio je da će u takmičarskom dijelu programa biti prikazano 20 filmova iz 17 država.

- Posebna nam je čast da su među gostima FEST-a autori koji stvarali filmove koji su u programu festivala. Od Koste Gavrasa do Džona Malkoviča, Dejvida Tjulisa, pa sve do Ougusta Dila koji tumači ulogu u novom filmu Terensa Malika “ A hidden life”. Verujem da će upravo remek-delo Terensa Malika obeležiti ovo izdanje festivala - kazao je Pantelić i dodao da je u žiriju Takmičarskog programa festivala jedan od najtraženijih njemačkih glumaca Klemens Šik.

Za ostvarenje “Otac” koje će biti prikazano na otvaranju festivala Pantelić kaže da ima veliki međunarodni potencijal za uspjeh.

- Film “Otac” natera publiku da mu se preda jer gađa pravo u srce. Imamo ulogu karijere Gorana Bogdana i siguran sam da ćemo mnogo slušati o toj jakoj drami koja će sa uspehom predstavljati srpsku kinematografiju u svetu - kazao je Pantelić.

Džastin Timberlejk i SZA objavili su novu pjesmu iz saundtreka “Trolls Njorld Tour” koja nosi naziv “The Other Side”. Riječ je o singlu koji je napisao Timberlejk zajedno s producentom Ludvigom Goransonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana