Филм са Биковићем обара рекорде

Александра Глишић
Филм са Биковићем обара рекорде

БЕОГРАД - Филм “Слуга” у коме игра српски глумац Милош Биковић постао је најгледанија комедија у историји руске кинематографије, а у биоскопима у Србији обара рекорде.

Од почетка приказивања изазвао је огромно интересовање публике, а овог викенда прославиће 50.000 гледаоца у једном од београдских биоскопа.

Популарни глумац овом приликом наградиће јубиларног посјетиоца.

Филм који обара рекорде у домаћим биоскопима, за кратко вријеме постао је најгледанија комедија у историји руске кинематографије, а претендује да постане и најгледанији филм свих времена у Русији.

Филм је само првог дана приказивања погледало више од 750.000 гледалаца, а на биоскопским благајнама је зарадио више од 210 милиона рубаља (односно око три милиона евра).

Биковић је одлично дочарао младог, богатог и бахатог момка који, стицајем околности, добија лекцију правих вриједности из живота.

Он глуми главног јунака Григорија Гришу, раскалашног клинца који је толико ушушкан у лагодном животу да мисли да је “изнад закона”, све док његов отац не предузме радикалне мјере и инсценира саобраћану несрећу из које ће се његов син пробудити у прошлости.

Гриша се буди у прошлом вијеку, окружен сељацима, који не знају за његове “магичне скаламерије” попут мобилног телефона, а кроз серију урнебесних сцена видимо како се Биковић сналази као слуга.

У филму који је режирао Клим Шипенко, поред Милоша Биковића играју и Иван Охлобистин, Марија Миронова, Александр Самојленко, Александра Бортич, Олга Дибцева…

- У плану је филм под радним називом 'Буди бог с нама' са Слободаном Шијаном, као и филм 'Јужни ветар 2' и три или четири пројекта у Србији, као и пет или шест у Русији' најавио је у недавном интервјуу Биковић.

Свечана премијера филма била је  19. децембра прошле године у Москви.

- То је критика друштва и то је један обрачун са начином размишљања и са појавом у друштву тога што би Руси назвали мажори. То су млади арогантни људи који не умеју да цене ни ствари око себе, а не умеју да цене ни људе око себе, што је можда још важније. Јесте, овај филм има троструки значај – рекао је раније Биковић.

Он је прву запажену улогу остварио у телевизијској серији “Стижу долари” (2004-2005), гдје је играо Небојшу, улога му је донијела велику популарност.

Такође је значајну улогу остварио и у серији “Бела лађа” (2006 - 2011), а највећу популарност стекао је у филму “Монтевидео, бог те видео!”, редитељском првенцу српског глумца Драгана Бјелогрлића.

Још једну запажену главну улогу остварио је у филму/серији “Кад љубав закасни/Самац у браку”, гдје глуми заједно са тадашњом дјевојком, Бранкицом Себастијановић. Прославио се у руској кинематографији, у филму “Сунчаница” редитеља Никите Михалкова, а игра и у филму “Јужни ветар”.

Позоришне роле

Милош Биковић остварио је значајне улоге у позоришту. То су: “Збогом СФРЈ” у Атељеу 212, “Дама са камелијама” у Народном позоришту, као и “Мој син мало спорије хода” и “Кад су цветале тикве” у Београдском драмском позоришту које је уједно и његово матично позориште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана