Film sa Bikovićem obara rekorde

Aleksandra Glišić
Film sa Bikovićem obara rekorde

BEOGRAD - Film “Sluga” u kome igra srpski glumac Miloš Biković postao je najgledanija komedija u istoriji ruske kinematografije, a u bioskopima u Srbiji obara rekorde.

Od početka prikazivanja izazvao je ogromno interesovanje publike, a ovog vikenda proslaviće 50.000 gledaoca u jednom od beogradskih bioskopa.

Popularni glumac ovom prilikom nagradiće jubilarnog posjetioca.

Film koji obara rekorde u domaćim bioskopima, za kratko vrijeme postao je najgledanija komedija u istoriji ruske kinematografije, a pretenduje da postane i najgledaniji film svih vremena u Rusiji.

Film je samo prvog dana prikazivanja pogledalo više od 750.000 gledalaca, a na bioskopskim blagajnama je zaradio više od 210 miliona rubalja (odnosno oko tri miliona evra).

Biković je odlično dočarao mladog, bogatog i bahatog momka koji, sticajem okolnosti, dobija lekciju pravih vrijednosti iz života.

On glumi glavnog junaka Grigorija Grišu, raskalašnog klinca koji je toliko ušuškan u lagodnom životu da misli da je “iznad zakona”, sve dok njegov otac ne preduzme radikalne mjere i inscenira saobraćanu nesreću iz koje će se njegov sin probuditi u prošlosti.

Griša se budi u prošlom vijeku, okružen seljacima, koji ne znaju za njegove “magične skalamerije” poput mobilnog telefona, a kroz seriju urnebesnih scena vidimo kako se Biković snalazi kao sluga.

U filmu koji je režirao Klim Šipenko, pored Miloša Bikovića igraju i Ivan Ohlobistin, Marija Mironova, Aleksandr Samojlenko, Aleksandra Bortič, Olga Dibceva…

- U planu je film pod radnim nazivom 'Budi bog s nama' sa Slobodanom Šijanom, kao i film 'Južni vetar 2' i tri ili četiri projekta u Srbiji, kao i pet ili šest u Rusiji' najavio je u nedavnom intervjuu Biković.

Svečana premijera filma bila je  19. decembra prošle godine u Moskvi.

- To je kritika društva i to je jedan obračun sa načinom razmišljanja i sa pojavom u društvu toga što bi Rusi nazvali mažori. To su mladi arogantni ljudi koji ne umeju da cene ni stvari oko sebe, a ne umeju da cene ni ljude oko sebe, što je možda još važnije. Jeste, ovaj film ima trostruki značaj – rekao je ranije Biković.

On je prvu zapaženu ulogu ostvario u televizijskoj seriji “Stižu dolari” (2004-2005), gdje je igrao Nebojšu, uloga mu je donijela veliku popularnost.

Takođe je značajnu ulogu ostvario i u seriji “Bela lađa” (2006 - 2011), a najveću popularnost stekao je u filmu “Montevideo, bog te video!”, rediteljskom prvencu srpskog glumca Dragana Bjelogrlića.

Još jednu zapaženu glavnu ulogu ostvario je u filmu/seriji “Kad ljubav zakasni/Samac u braku”, gdje glumi zajedno sa tadašnjom djevojkom, Brankicom Sebastijanović. Proslavio se u ruskoj kinematografiji, u filmu “Sunčanica” reditelja Nikite Mihalkova, a igra i u filmu “Južni vetar”.

Pozorišne role

Miloš Biković ostvario je značajne uloge u pozorištu. To su: “Zbogom SFRJ” u Ateljeu 212, “Dama sa kamelijama” u Narodnom pozorištu, kao i “Moj sin malo sporije hoda” i “Kad su cvetale tikve” u Beogradskom dramskom pozorištu koje je ujedno i njegovo matično pozorište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana