Филм о “Београдском контрапункту”

Тањуг
Филм о “Београдском контрапункту”

БЕОГРАД - Завод за проучавање културног развитка премијерно ће емитовати филм “Уметност у доба кризе и ратова: поглед из данашњице” посвећен конференцији “Београдски контрапункт” 29.априла на свом Јутјуб каналу.

У полусатном филму учествују међународно признати књижевници Хабиб Ахмадзаде из Ирана, Џанг Ђићијанг из Кине, Герман Садулајев из Русије, Слободан Деспот из Швајцарске и Мухарем Баздуљ из Србије и, као уводничари и модератори, редитељ Емир Кустурица и министар културе и информисања Републике Србије Владан Вукосаљевић.

Учесници филма говоре о могућности умјетности да осмисли живот и да смисао људском страдању у ратовима и друштвеним кризама, као и да помогне у њиховом превладавању, што је посебно актуелна тема у ситуацији у којој се тренутно налази цио свијет.

“Београдски контрапункт” је међународна конференција покренута на иницијативу Министарства културе и информисања Србије и у организацији Завода за проучавање културног развитка, а први је пут одржана 2017. године.

Њен циљ је да у Београду окупи значајне умјетнике из различитих дјелова свијета и омогући дијалог о најважнијим питањима данашњице.

“Београдски конрапункт” посвећен теми “Уметност у доба кризе и ратова: поглед из данашњице” одржан је 17. и 18. јуна 2019. године у Југословнеској кинотеци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана